Current track

Title

Artist

Ανακαλύπτοντας την τέχνη του Αρμενοβίλ με τον Ανδρέα Λαγό

Written by on 28/04/2025

Κοινοποίηση

Ανέκδοτη Συνταγή για Αρμενοβίλ από τον Ανδρέα Λαγό

Το αρμενοβίλ αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για επιδόρπιο, συνδυάζοντας γλυκές γεύσεις με μια υπέροχη κρεμμώδη υφή. Αν και μπορεί να φαίνεται ότι η παρασκευή του είναι δύσκολη, ο Ανδρέας Λαγός μας προσφέρει μια συνταγή που διευκολύνει ακόμα και τους αρχάριους στην κουζίνα.

Υλικά για 6 άτομα

Ακολουθούν τα υλικά που θα χρειαστείτε για την παρασκευή του αρμενοβίλ:

  • 300 γρ. παστέλι αμυγδάλου
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 3 κούπες κρέμα γάλακτος 35%, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 140 γρ. σοκολάτα
  • 150 γρ. μπεζέδες
  • 50 γρ. γλυκό του κουταλιού περγαμόντο

Για τη γκανάζ σοκολάτας, χρειάζεστε:

  • 120 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
  • 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά

Για το σερβίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κομμάτια από μπεζέδες, παστέλι αμυγδάλου, ψιλοκομμένη σοκολάτα και μπεζέδες. Αυτά τα επιπλέον στοιχεία θα απογειώσουν την παρουσίαση της σούπας σας.

Η Διαδικασία Παρασκευής

Η εκτέλεση της συνταγής είναι απλή: αρχίστε χτυπώντας την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, το αλάτι και τη σοκολάτα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε προσεκτικά ώστε να συνδυαστούν τα υλικά. Προσθέστε τους μπεζέδες και το γλυκό του κουταλιού για να ενισχύσετε τη γεύση του επιδορπίου.

Αφού ετοιμάσετε το μείγμα, ρίξτε το σε φόρμα και αφήστε το να παγώσει στην κατάψυξη για τουλάχιστον 4-5 ώρες. Κατά την ετοιμασία της γκανάζ σοκολάτας, λιώστε την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και ρίξτε τη πάνω από το παγωμένο αρμενοβίλ όταν είναι έτοιμο προς σερβίρισμα.

Ανακαλύψτε την τεχνική μέσω του βίντεο στην εκπομπή του Ανδρέα Λαγού στην ΕΡΤ, όπου μπορείτε να βρείτε επιπλέον συμβουλές και προτάσεις για τη βελτίωση της συνταγής σας.

Δοκιμάστε αυτή την ανώτερη γεύση και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με το αρμενοβίλ που σίγουρα θα τους ενθουσιάσει!


Current track

Title

Artist