Γλυκόξινο κοτόπουλο με κουσκούς και σάλτσα μάνγκο: Μια καινοτόμος συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 11/05/2025
Γλυκόξινο κοτόπουλο με κουσκούς και σάλτσα μάνγκο
Ανακαλύψτε μια εύκολη και πρωτότυπη συνταγή για το αγαπημένο σας κοτόπουλο, που συνδυάζει μοναδικά γεύσεις και υλικά. Αυτή η πεντανόστιμη έκδοση γλυκόξινου κοτόπουλου σερβίρεται με κουσκούς και συνοδεύεται από μια γευστική σάλτσα μάνγκο, που σας προτείνει ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης. Ακολουθήστε μας για να δείτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε αυτό το εκπληκτικό πιάτο.
Υλικά για την παρασκευή του πιάτου
Για να ετοιμάσετε το γλυκόξινο κοτόπουλο με κουσκούς και σάλτσα μάνγκο, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
1 φιλέτο στήθος κοτόπουλου, 300 γρ.
1 φιλέτο μπούτι κοτόπουλου, 200 γρ.
400 γρ. κουσκούς
1 κολοκυθάκι
1 πιπεριά Φλωρίνης
2 καρότα
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
700 γρ. καυτό νερό
160 γρ. ξίδι βαλσάμικο με μάνγκο
25 γρ. βούτυρο
⅓ ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
Εκτέλεση της συνταγής
Για να ετοιμάσετε το γλυκόξινο κοτόπουλο με κουσκούς, ξεκινήστε μαγειρεύοντας τα φιλέτα του κοτόπουλου. Μπορείτε να τα τηγανίσετε ή να τα ψήσετε στον φούρνο, ανάλογα με την προτίμησή σας. Χρησιμοποιήστε απολαυστικό ελαιόλαδο για να εξασφαλίσετε μια νόστιμη και τραγανή επιφάνεια.
Παράλληλα, ετοιμάστε το κουσκούς. Βράστε το καυτό νερό και ρίξτε το στο κουσκούς μαζί με λίγο αλάτι. Καλύψτε και αφήστε το να φουσκώσει για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το με τη βοήθεια ενός πιρουνιού για να αποκτήσει αφράτη υφή.
Για τη σάλτσα μάνγκο, ανακατέψτε το ξίδι βαλσάμικο με μάνγκο, μαζί με λίγο βούτυρο και ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Αυτή η γλυκόξινη σάλτσα θα προσθέσει εξαιρετική γεύση στο πιάτο σας.
Αφού ετοιμάσετε όλα τα συστατικά, μπορείτε να σερβίρετε το κοτόπουλο πάνω από το κουσκούς, περιχύνοντάς το με τη σάλτσα μάνγκο. Συνοδέψτε το πιάτο με τα κολοκυθάκια, την πιπεριά Φλωρίνης και τα καρότα, που μπορείτε να μαγειρέψετε ελαφρώς για να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους. Αυτός ο συνδυασμός θα δώσει χρώμα και γεύση στο πιάτο σας.
Ανακαλύψτε την πλήρη διαδικασία της συνταγής και περισσότερες λεπτομέρειες στον ιστότοπο του Άκη Πετρετζίκη. Καλή σας όρεξη!