Current track

Title

Artist

Ζωή Ράπτη στο ΕΡΤNews: Στόχευσή μας το υψηλότερο δυνατό ποσοστό στις ευρωεκλογές – Τι διεκδικήσαμε και πήραμε μέχρι σήμερα από Ε.Ε

Written by on 14/03/2024

Κοινοποίηση

«Στόχευσή μας είναι το υψηλότερο δυνατό ποσοστό στις ευρωεκλογές. Το εάν θα αγγίξουμε το ποσοστό του περσινού Ιουνίου (41%) είναι κάτι άλλο. Οι πολίτες ψηφίζουν διαφορετικά» είπε μιλώντας στην εκπομπή NEWSROOM του ΕΡΤNews, η Ζωή Ράπτη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ. Μίλησε για το διακύβευμα της ΝΔ στην επικείμενη αναμέτρηση, επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρώπης στη στήριξη των χωρών σε όλους τους τομείς και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. Αγαστή σημείωσε πως παραμένει η σχέση της κυβέρνησης με την Εκκλησία, μετά τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και στα απογευματινά χειρουργεία τα οποία όπως τόνισε «βάζουν τέλος στις λίστες της ντροπής».

Όπως ανέφερε: Το πραγματικό διακύβευμα στην αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές είναι ποιες δυνάμεις θέλουμε να στείλουμε στην Ευρώπη και το εάν οι πολίτες θα επιλέξουν το να στείλουν εκείνες τις δυνάμεις, όπως είναι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έχουν υπερασπίσει τη χρηματοδότηση της χώρας τους για πάρα πολλά και σοβαρά ζητήματα, όπως είναι η κατασκευή του τείχους στον Έβρο, όπως είναι για παράδειγμα η χρηματοδότηση της χώρας μετά το ταμείο ανάκαμψης, μετά τον κορονοϊό, η χρηματοδότηση που δόθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και εάν θέλουμε να είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν.

Όπως σημείωσε «η Ευρώπη είναι ένας μοχλός ούτως ώστε να δίνει σε κάθε χώρα και προφανώς στη χώρα μας στήριξη τόσο σε ζητήματα που αφορούν στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, η Ευρώπη ήταν αυτή η οποία συνέβαλε στο να υπάρχουν εμβόλια στη χώρα και πολύ γρήγορα να γλυτώσουμε από την πανδημία, άρα έχει σημασία ποια κυβέρνηση και ποιοι ευρωβουλευτές είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα».Για το κατά πόσο το κυβερνών κόμμα, πηγαίνοντας σε αυτές τις ευρωεκλογές, θα πείσει ότι θα είναι μια άλλη Ευρώπη μετά τις ευρωεκλογές που θα σταθεί στα προβλήματα τα συγκεκριμένα των πολιτών που είναι πολλά και αυξανόμενα (ακρίβεια, σγροτικό) απάντησε:

«Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και την διεκδίκηση κονδυλίων από αυτήν, να πούμε ότι ήταν αυτή η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός που διεκδίκησε μετά τις μεγάλες καταστροφές που είχαμε και στη Θεσσαλία, αλλά και με την πρώτη καταστροφή που είχαμε και στην Καρδίτσα, να έχουμε υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως να υποστηριχθούν οι αγρότες και από ίδιους πόρους της χώρας μας, αλλά και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το ΕΣΠΑ. Είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία έχει δώσει τη δυνατότητα να γίνει αναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ και αυτό θα γίνει όπως έχει δεσμευτεί και ο αρμόδιος Υπουργός, για να έχουμε καλύτερες συνθήκες ουσιαστικά και σε ότι αφορά και τους ελέγχους για τις ελληνοποιήσεις. Είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία έδωσε και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το πετρέλαιο.
Απάλλαξε δηλαδή τους αγρότες μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το -21 το -22 και το -23, τους από τον ειδικό αυτό φόρο.
Φέραμε μάλιστα πρόσφατα και τη σχετική διάταξη στη Βουλή. Και βεβαίως είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία μάχεται την ακρίβεια, η οποία ως γνωστόν, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία αύξησε τους μισθούς για πρώτη φορά, έδωσε αυξήσεις σε συνταξιούχους, έδωσε αυξήσεις σε γιατρούς».

Όταν της επισημάνθηκε η φθορά που καταγράφεται στην κυβέρνηση απάντησε:

Μια κυβέρνηση η οποία ήδη μετρά ένα χρόνο σχεδόν, σε συνέχεια τεσσάρων ετών είναι προφανές ότι μπορεί να έχει φθορά και είναι επίσης προφανές ότι τα ζητήματα είναι εκεί. Για παράδειγμα, η ακρίβεια όντως πιέζει, αλλά είναι επίσης προφανές ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για ενίσχυση των τομέων στους οποίους και προεκλογικά είχαμε πει, όπως είναι η υγεία, όπως είναι η προσπάθεια για τη μείωση ουσιαστικά και έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη μείωση και των φορολογικών συντελεστών για να στηρίξουμε τους πολίτες, υποστήριξη του εισοδήματος, όπως επίσης και μια σειρά άλλων μέτρων που είναι για τους ευάλωτους.

Για τη μεταναστευτική πολιτική και τον ρόλο της στις ευρωεκλογές απάντησε:
«Οι πραγματικοί πατριώτες είναι αυτοί που δείχνουν με τις πράξεις τους και προφανώς και με τις νομοθετικές ενέργειες που έχει φέρει αυτή η κυβέρνηση, το ποιος υπερασπίζεται τα δίκαια της χώρας και ποιος απλά λαϊκίζει. Θα αναφερθώ στο ζήτημα του τείχους στον Έβρο, το οποίο οικοδομείται ακριβώς για να μην έχουμε περιστατικά όπως αυτά της εισβολής της περίφημης εισβολής του Μαρτίου. Θα αναφερθώ στις αποτροπές που γίνονται της έλευσης μεταναστών με τις πολύ αξιέπαινες προσπάθειες που κάνει καθημερινά το Λιμενικό μας. Θα αναφερθώ φυσικά και στα ζητήματα που αφορούν και την υποστήριξη της Εκκλησίας. Γιατί για παράδειγμα η Εκκλησία για πρώτη φορά με νομοθέτημα που έφερε αυτή η κυβέρνηση μισθοδοτούνται πλέον όλοι οι ιερείς από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως έπρεπε να τακτοποιηθεί ένα ζήτημα το οποίο τους αφορούσε κάτι άλλο χρόνια.

Σε πάνω από 100 νοσοκομεία της χώρας έχουν δηλωθεί οικειοθελώς γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς να διενεργήσουν απογευματινά χειρουργεία

Για τα απογευματινά χειρουργεία και πώς θα βρεθούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό για τα απογευματινά χειρουργεία δεδομένης και της θητείας της ως υφυπουργός Υγείας απάντησε:

Να παραδεχθούμε όλοι ότι εδώ και δεκαετίες υπάρχουν εκκρεμείς λίστες χειρουργείων, οι οποίες είναι μια ντροπή για τη χώρα. Αντικειμενικά δεν μπορεί κάποιος να περιμένει 4 με 5 χρόνια για να κάνει χειρουργείο. Το δεύτερο είναι ότι πάρα πολλές φορές γίνονται προκηρύξεις για αναισθησιολόγους και κηρύσσονται άγονες, γιατί προφανώς δεν υπάρχουν. Εάν υπήρχαν θα έρχονταν στο ΕΣΥ. «Εκείνο το οποίο έχω να πω για τα απογευματινά χειρουργεία είναι ότι θα βοηθήσουν καταρχήν στην αποσυμφόρηση αυτής της λίστας. Θα μπορέσουν δηλαδή χωρίς να μειωθούν τα πρωινά χειρουργεία, γιατί αυτό θα ελέγχεται από τη διοίκηση εκάστου νοσοκομείου, να μπορούν να γίνουν απογευματινά χειρουργεία με ένα πρόσθετο όφελος, οικονομικό για τους γιατρούς, αλλά και τους νοσηλευτές και τους τραυματιοφορείς που θα ζητήσουν να γραφτούν στη λίστα. Οι λίστες των χειρουργείων που εκκρεμούν θα πληρωθούν όλες από το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα ποσό της τάξεως των 60 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έχει πει πρωθυπουργός, αρχής γενομένης από νομίζω τέλος Απριλίου ήδη θα καταβάλλονται αυτά τα χρήματα. Πέραν αυτού, μετά το πέρας αυτής της χρηματοδότησης θα είναι πράγματι ένα κόστος το οποίο έχει αναφέρει ο υπουργός Υγείας από 300€ έως δύο χιλιάδες, το οποίο όμως θα επιλέγει ο ασθενής αν θέλει να το κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποβαθμίζεται. Αντιθέτως, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει υποστηριχτεί και με πρόσθετες προσλήψεις, πάνω από 18.000 γιατρούς, επικουρικούς νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.
Έχουν γίνει επίσης προκηρύξεις».

Για την αντίδραση της ΕΙΝΑΠ είπε:

«Εγώ ξέρω ότι σήμερα σε πάνω από 100 νοσοκομεία της χώρας έχουν δηλωθεί οικειοθελώς οι γιατροί μας και οι νοσηλευτές και οι τραυματιοφορείς να διενεργήσουν χειρουργεία, Μάλιστα ήδη έχουν γίνει πέντε τέτοια χειρουργεία και ένα θα γίνει σήμερα στον Ευαγγελισμό. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το δούμε στην εξέλιξη».

Δεν υπάρχει κόντρα Εκκλησίας και κυβέρνησης εξαιτίας του νόμου για την ισότητα στο γάμο – Έχουμε αγαστή σχέση

Για τον νόμο της ισότητας στον γάμο και κατά πόσο θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ απάντησε:

«Νομίζω ότι το ζήτημα της παροχής του δικαιώματος σε ένα παιδί να μπορέσει να ζήσει με τα ίδια δικαιώματα όπως και τα άλλα παιδιά που βρίσκονται σε οικογένειες αντίθετου φύλου, άνδρας και γυναίκα, νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα αν θέλετε δημοκρατίας. Είναι ένα ζήτημα το οποίο έπρεπε να νομοθετηθεί. Δεν θέλουμε ούτε παιδιά δύο ταχυτήτων, ούτε πολίτες δύο ταχυτήτων» και αρνήθηκε ότι υπάρχει κόντρα Εκκλησίας και κυβέρνησης εξαιτίας του νόμου για την ισότητα στο γάμο ενω διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει στο διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους. Έχουμε αγαστή σχέση με την Εκκλησία».

Για το ποσοστό που στοχεύει η ΝΔ στις ευρωεκλογές ανέφερε:

Η στόχευσή μας είναι πάντοτε για το μεγαλύτερο ποσοστό. Άρα οδεύουμε προς το να δώσουμε τον αγώνα να έχουμε το υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Το αν θα αγγίξουμε το ποσοστό του περσινού Ιουνίου είναι διαφορετικό. Οι πολίτες ψηφίζουν διαφορετικά. Πρέπει να είμαστε όλοι στις κάλπες. Η επιστολική ψήφος, η οποία έχει αυτή τη στιγμή νομοθετηθεί, δίνει τη δυνατότητα και στους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι και δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν, ή δουλεύουν σε εποχιακές δουλειές, στον τουρισμό, να δηλώσουν εγκαίρως στην πλατφόρμα και να μπορέσουν να ψηφίσουν. Και βεβαίως και για τους γονείς μας της τρίτης ηλικίας είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή, οι οποίοι θα έχουν δυσκολία σε οποιονδήποτε, με οποιοδήποτε τρόπο τους αναπήρους μας».

«Στόχευσή μας είναι το υψηλότερο δυνατό ποσοστό στις ευρωεκλογές. Το εάν θα αγγίξουμε το ποσοστό του περσινού Ιουνίου (41%) είναι κάτι άλλο. Οι πολίτες ψηφίζουν διαφορετικά» είπε μιλώντας στην εκπομπή NEWSROOM του ΕΡΤNews, η Ζωή Ράπτη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της ΝΔ. Μίλησε για το διακύβευμα της ΝΔ στην επικείμενη αναμέτρηση, επισήμανε τον καθοριστικό ρόλο της Ευρώπης στη στήριξη των χωρών σε όλους τους τομείς και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να προσέλθουν στις κάλπες. Αγαστή σημείωσε πως παραμένει η σχέση της κυβέρνησης με την Εκκλησία, μετά τον νόμο για την ισότητα στο γάμο, ενώ έκανε ειδική αναφορά στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και στα απογευματινά χειρουργεία τα οποία όπως τόνισε «βάζουν τέλος στις λίστες της ντροπής».

Όπως ανέφερε: Το πραγματικό διακύβευμα στην αναμέτρηση για τις ευρωεκλογές είναι ποιες δυνάμεις θέλουμε να στείλουμε στην Ευρώπη και το εάν οι πολίτες θα επιλέξουν το να στείλουν εκείνες τις δυνάμεις, όπως είναι οι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι έχουν υπερασπίσει τη χρηματοδότηση της χώρας τους για πάρα πολλά και σοβαρά ζητήματα, όπως είναι η κατασκευή του τείχους στον Έβρο, όπως είναι για παράδειγμα η χρηματοδότηση της χώρας μετά το ταμείο ανάκαμψης, μετά τον κορονοϊό, η χρηματοδότηση που δόθηκε από το Ταμείο Ανάκαμψης και εάν θέλουμε να είναι αυτοί οι άνθρωποι που θα μας εκπροσωπήσουν.

Όπως σημείωσε «η Ευρώπη είναι ένας μοχλός ούτως ώστε να δίνει σε κάθε χώρα και προφανώς στη χώρα μας στήριξη τόσο σε ζητήματα που αφορούν στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών, η Ευρώπη ήταν αυτή η οποία συνέβαλε στο να υπάρχουν εμβόλια στη χώρα και πολύ γρήγορα να γλυτώσουμε από την πανδημία, άρα έχει σημασία ποια κυβέρνηση και ποιοι ευρωβουλευτές είναι αυτοί που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα».

Για το κατά πόσο το κυβερνών κόμμα, πηγαίνοντας σε αυτές τις ευρωεκλογές, θα πείσει ότι θα είναι μια άλλη Ευρώπη μετά τις ευρωεκλογές που θα σταθεί στα προβλήματα τα συγκεκριμένα των πολιτών που είναι πολλά και αυξανόμενα (ακρίβεια, σγροτικό) απάντησε:

«Σε ό,τι αφορά την Ευρώπη και την διεκδίκηση κονδυλίων από αυτήν, να πούμε ότι ήταν αυτή η κυβέρνηση και συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός που διεκδίκησε μετά τις μεγάλες καταστροφές που είχαμε και στη Θεσσαλία, αλλά και με την πρώτη καταστροφή που είχαμε και στην Καρδίτσα, να έχουμε υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως να υποστηριχθούν οι αγρότες και από ίδιους πόρους της χώρας μας, αλλά και από πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από το ΕΣΠΑ. Είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία έχει δώσει τη δυνατότητα να γίνει αναδιαπραγμάτευση της ΚΑΠ και αυτό θα γίνει όπως έχει δεσμευτεί και ο αρμόδιος Υπουργός, για να έχουμε καλύτερες συνθήκες ουσιαστικά και σε ότι αφορά και τους ελέγχους για τις ελληνοποιήσεις. Είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία έδωσε και τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης για το πετρέλαιο.
Απάλλαξε δηλαδή τους αγρότες μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το -21 το -22 και το -23, τους από τον ειδικό αυτό φόρο.
Φέραμε μάλιστα πρόσφατα και τη σχετική διάταξη στη Βουλή. Και βεβαίως είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία μάχεται την ακρίβεια, η οποία ως γνωστόν, δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία αύξησε τους μισθούς για πρώτη φορά, έδωσε αυξήσεις σε συνταξιούχους, έδωσε αυξήσεις σε γιατρούς».

Όταν της επισημάνθηκε η φθορά που καταγράφεται στην κυβέρνηση απάντησε:

Μια κυβέρνηση η οποία ήδη μετρά ένα χρόνο σχεδόν, σε συνέχεια τεσσάρων ετών είναι προφανές ότι μπορεί να έχει φθορά και είναι επίσης προφανές ότι τα ζητήματα είναι εκεί. Για παράδειγμα, η ακρίβεια όντως πιέζει, αλλά είναι επίσης προφανές ότι γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για ενίσχυση των τομέων στους οποίους και προεκλογικά είχαμε πει, όπως είναι η υγεία, όπως είναι η προσπάθεια για τη μείωση ουσιαστικά και έχει γίνει πάρα πολύ μεγάλη μείωση και των φορολογικών συντελεστών για να στηρίξουμε τους πολίτες, υποστήριξη του εισοδήματος, όπως επίσης και μια σειρά άλλων μέτρων που είναι για τους ευάλωτους.

Για τη μεταναστευτική πολιτική και τον ρόλο της στις ευρωεκλογές απάντησε:
«Οι πραγματικοί πατριώτες είναι αυτοί που δείχνουν με τις πράξεις τους και προφανώς και με τις νομοθετικές ενέργειες που έχει φέρει αυτή η κυβέρνηση, το ποιος υπερασπίζεται τα δίκαια της χώρας και ποιος απλά λαϊκίζει. Θα αναφερθώ στο ζήτημα του τείχους στον Έβρο, το οποίο οικοδομείται ακριβώς για να μην έχουμε περιστατικά όπως αυτά της εισβολής της περίφημης εισβολής του Μαρτίου. Θα αναφερθώ στις αποτροπές που γίνονται της έλευσης μεταναστών με τις πολύ αξιέπαινες προσπάθειες που κάνει καθημερινά το Λιμενικό μας. Θα αναφερθώ φυσικά και στα ζητήματα που αφορούν και την υποστήριξη της Εκκλησίας. Γιατί για παράδειγμα η Εκκλησία για πρώτη φορά με νομοθέτημα που έφερε αυτή η κυβέρνηση μισθοδοτούνται πλέον όλοι οι ιερείς από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως έπρεπε να τακτοποιηθεί ένα ζήτημα το οποίο τους αφορούσε κάτι άλλο χρόνια.

Σε πάνω από 100 νοσοκομεία της χώρας έχουν δηλωθεί οικειοθελώς γιατροί, νοσηλευτές και τραυματιοφορείς να διενεργήσουν απογευματινά χειρουργεία

Για τα απογευματινά χειρουργεία και πώς θα βρεθούν οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό για τα απογευματινά χειρουργεία δεδομένης και της θητείας της ως υφυπουργός Υγείας απάντησε:

Να παραδεχθούμε όλοι ότι εδώ και δεκαετίες υπάρχουν εκκρεμείς λίστες χειρουργείων, οι οποίες είναι μια ντροπή για τη χώρα. Αντικειμενικά δεν μπορεί κάποιος να περιμένει 4 με 5 χρόνια για να κάνει χειρουργείο. Το δεύτερο είναι ότι πάρα πολλές φορές γίνονται προκηρύξεις για αναισθησιολόγους και κηρύσσονται άγονες, γιατί προφανώς δεν υπάρχουν. Εάν υπήρχαν θα έρχονταν στο ΕΣΥ. «Εκείνο το οποίο έχω να πω για τα απογευματινά χειρουργεία είναι ότι θα βοηθήσουν καταρχήν στην αποσυμφόρηση αυτής της λίστας. Θα μπορέσουν δηλαδή χωρίς να μειωθούν τα πρωινά χειρουργεία, γιατί αυτό θα ελέγχεται από τη διοίκηση εκάστου νοσοκομείου, να μπορούν να γίνουν απογευματινά χειρουργεία με ένα πρόσθετο όφελος, οικονομικό για τους γιατρούς, αλλά και τους νοσηλευτές και τους τραυματιοφορείς που θα ζητήσουν να γραφτούν στη λίστα. Οι λίστες των χειρουργείων που εκκρεμούν θα πληρωθούν όλες από το Ταμείο Ανάκαμψης με ένα ποσό της τάξεως των 60 εκατομμυρίων ευρώ, όπως έχει πει πρωθυπουργός, αρχής γενομένης από νομίζω τέλος Απριλίου ήδη θα καταβάλλονται αυτά τα χρήματα. Πέραν αυτού, μετά το πέρας αυτής της χρηματοδότησης θα είναι πράγματι ένα κόστος το οποίο έχει αναφέρει ο υπουργός Υγείας από 300€ έως δύο χιλιάδες, το οποίο όμως θα επιλέγει ο ασθενής αν θέλει να το κάνει. Αυτό δεν σημαίνει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας υποβαθμίζεται. Αντιθέτως, το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει υποστηριχτεί και με πρόσθετες προσλήψεις, πάνω από 18.000 γιατρούς, επικουρικούς νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό.
Έχουν γίνει επίσης προκηρύξεις».

Για την αντίδραση της ΕΙΝΑΠ είπε:

«Εγώ ξέρω ότι σήμερα σε πάνω από 100 νοσοκομεία της χώρας έχουν δηλωθεί οικειοθελώς οι γιατροί μας και οι νοσηλευτές και οι τραυματιοφορείς να διενεργήσουν χειρουργεία, Μάλιστα ήδη έχουν γίνει πέντε τέτοια χειρουργεία και ένα θα γίνει σήμερα στον Ευαγγελισμό. Νομίζω ότι αυτό πρέπει να το δούμε στην εξέλιξη».

Δεν υπάρχει κόντρα Εκκλησίας και κυβέρνησης εξαιτίας του νόμου για την ισότητα στο γάμο – Έχουμε αγαστή σχέση

Για τον νόμο της ισότητας στον γάμο και κατά πόσο θα επηρεάσει τους ψηφοφόρους της ΝΔ απάντησε:

«Νομίζω ότι το ζήτημα της παροχής του δικαιώματος σε ένα παιδί να μπορέσει να ζήσει με τα ίδια δικαιώματα όπως και τα άλλα παιδιά που βρίσκονται σε οικογένειες αντίθετου φύλου, άνδρας και γυναίκα, νομίζω ότι είναι ένα ζήτημα αν θέλετε δημοκρατίας. Είναι ένα ζήτημα το οποίο έπρεπε να νομοθετηθεί. Δεν θέλουμε ούτε παιδιά δύο ταχυτήτων, ούτε πολίτες δύο ταχυτήτων» και αρνήθηκε ότι υπάρχει κόντρα Εκκλησίας και κυβέρνησης εξαιτίας του νόμου για την ισότητα στο γάμο ενω διαβεβαίωσε πως η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει στο διαχωρισμό Εκκλησίας – Κράτους. Έχουμε αγαστή σχέση με την Εκκλησία».

Για το ποσοστό που στοχεύει η ΝΔ στις ευρωεκλογές ανέφερε:

Η στόχευσή μας είναι πάντοτε για το μεγαλύτερο ποσοστό. Άρα οδεύουμε προς το να δώσουμε τον αγώνα να έχουμε το υψηλότερο δυνατό ποσοστό. Το αν θα αγγίξουμε το ποσοστό του περσινού Ιουνίου είναι διαφορετικό. Οι πολίτες ψηφίζουν διαφορετικά. Πρέπει να είμαστε όλοι στις κάλπες. Η επιστολική ψήφος, η οποία έχει αυτή τη στιγμή νομοθετηθεί, δίνει τη δυνατότητα και στους ανθρώπους που μένουν στο σπίτι και δεν μπορούν να πάνε να ψηφίσουν, ή δουλεύουν σε εποχιακές δουλειές, στον τουρισμό, να δηλώσουν εγκαίρως στην πλατφόρμα και να μπορέσουν να ψηφίσουν. Και βεβαίως και για τους γονείς μας της τρίτης ηλικίας είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή, οι οποίοι θα έχουν δυσκολία σε οποιονδήποτε, με οποιοδήποτε τρόπο τους αναπήρους μας».

πηγη – www.ertnews.gr


Current track

Title

Artist