Current track

Title

Artist

Κέν Γκρίφιν: Ποιος είναι ο μεγιστάνας που θέλει να χτίσει το ακριβότερο σπίτι στη Γη

Written by on 19/10/2023

Κοινοποίηση

Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Kεν Γκρίφιν θέλει να χτίσει το ακριβότερο σπίτι στη Γη. Θα βρίσκεται στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα και όταν ολοκληρωθεί θα αξίζει περίπου 1 δις δολάρια

Το Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, μια «παιδική χαρά» για πλούσιους και διάσημους είναι συνηθισμένο στη χλιδή. Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής hedge fund Kεν Γκρίφιν όμως φαίνεται οτι πηγαίνει την πολυτέλεια σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Ο Γκρίφιν, εξέχουσα προσωπικότητα στην παραθαλάσσια πόλη δημιουργεί αίσθηση με τα φιλόδοξα σχέδιά του να χτίσει το πιο ακριβό σπίτι όχι μόνο στην Αμερική, αλλά και στον πλανήτη. Ο αινιγματικός χρηματοδότης, γνωστός για τον τεράστιο πλούτο και τις έξυπνες επενδύσεις του ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Citadel με έδρα κάποτε το Σικάγο και τώρα το Μαϊάμι, έχει γίνει πρωτοσέλιδο αποκτώντας περισσότερα από 20 στρέμματα Γης στο Παλμ Μπιτς.

Ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο 55χρονος Γκρίφιν, έχει εξαλείψει τα υπάρχοντα σπίτια σε αυτό το τεράστιο ακίνητο, με τις προθέσεις να ξοδέψει από 150 έως 400 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή μίαςέπαυλης που θα αξίζει περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια μετά την ολοκλήρωσή της. Με το πέρασμα των χρόνων, έχει ήδη συγκεντρώσει περίπου 27 στρέμματα παραθαλάσσιας ακίνητης περιουσίας, η οποία περιλαμβάνει δύο αγροτεμάχια στην πλωτή οδό Intracoastal Waterway

Αυτό το κολοσσιαίο ακίνητο βρίσκεται κοντά στο Mar-a-Lago του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ένα τμήμα της λεωφόρου South Ocean Boulevard που είναι γνωστό στους ντόπιους ως «Σειρά δισεκατομμυριούχων». Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Γκρίφιν έχει διαθέσει εκατοντάδες εκατομμύρια για την κατασκευή της έπαυλης μαμούθ, που αναμένεται να φθάσει αυτό το ποσό ρεκόρ, σύμφωνα με γνώστες του κλάδου των ακινήτων.

«Εάν ξόδεψε σχεδόν μισό δισεκατομμύριο για να αγοράσει στρέμματα γης στο Παλμ Μπιτς την τελευταία δεκαετία και αναμένεται να ξοδέψει 150 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα για να χτίσει ένα εντελώς νέο σπίτι, αυτό το κομμάτι ιδιοκτησίας αξίζει τουλάχιστον 1 δισεκατομμύριο δολάρια τώρα» λένε ειδήμονες. Όταν ζητήθηκε κάποιο σχόλιο σχετικά με το ότι ο Γκρίφιν έχει πλέον το πιο πολύτιμο σπίτι στην Αμερική, ένας εκπρόσωπος του Γκρίφιν ανέφερε τις πολιτικές της Φλόριντα που έχουν εκτοξεύσει τις αξίες των ακινήτων στην περιοχή.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των ακινήτων που κατέχει ο Κεν βρίσκεται στη Νότια Φλόριντα. Τα ακίνητα στο Παλμ Μπιτς είναι από τα πιο πολύτιμα στον κόσμο λόγω των πολιτικών υπέρ της ανάπτυξης και των επιχειρήσεων που ψήφισαν οι πολίτες της Φλόριντα», δήλωσε ο Ζία Αχμέντ, εκπρόσωπος του Γκρίφιν.

Το παραθαλάσσιο αρχοντικό πρόκειται να χτιστεί σε ένα τμήμα του εκτεταμένου κτήματος του από ωκεανό σε λίμνη. Με μια εντυπωσιακή συνολική επιφάνεια 50.000 τετραγωνικών ποδιών, συμπεριλαμβανομένου του υπογείου υπηρεσιών, το σπίτι και ο ξενώνας σε σύγχρονο στιλ θα είναισύμβολο υπερβολής και πολυτέλειας. Το ακίνητο θα είναι το μεγαλύτερο του είδους στο Παλμ Μπιτς, ξεπερνώντας το κτήμα Mar-a-Lago του Τραμπ, το οποίο εκτείνεται σε σχεδόν 20 στρέμματα.

Ο Γκρίφιν ξεκίνησε την απόκτηση αυτού του ακινήτου πριν από 10 χρόνια, επενδύοντας τουλάχιστον 450 εκατομμύρια δολάρια σε ακίνητα, αμοιβές και κατεδαφίσεις, σύμφωνα με αρχεία. Πηγές που γνωρίζουν το έργο αποκαλύπτουν ότι η κατοικία, στο Blossom Way, θα χρησιμοποιηθεί αρχικά από τη μητέρα του, Καθριν Γκρατζ Γκρίφιν.Ο δισεκατομμυριούχος έχει ακόμη μεγαλύτερα σχέδια στα σκαριά, καθώς σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει ολόκληρη την περιουσία ως γηροκομείο στο μέλλον.

Τον Μάιο, ο Γκρίφιν κατέθεσε συμφωνία με την κομητεία για την ενοποίηση όλων των αγροτεμαχίων στο Blossom Way με τις ιδιοκτησίες του στην Ocean Boulevard, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα ενιαίο τεράστιο κτήμα, σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε η The Post. Τα μηχανήματα κατασκευής είναι ήδη ορατά στην άκρη του οικοπέδου, που κάποτε φιλοξενούσε πολλά αρχοντικά.

Μακέτες που ήρθαν στο φως αποκαλύπτουν το πολυτελές ντιζάιν του ακινήτου που οδηγεί σε μια υπέροχη πισίνα με παράθυρα και στις δύο πλευρές και μαγευτική θέα στον Ατλαντικό Ωκεανό. Το κτήμα θα διαθέτει επίσης αρκετούς προσεκτικά διαμορφωμένους κήπους. Ο Γκρίφινμε συνολική περιουσία, αξίας περίπου 34,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατέχει τώρα μια σειρά από ακίνητα κατά μήκος της Blossom Way

 


Current track

Title

Artist