Μαγειρεύοντας Χορτόπιτα με Μανιτάρια από τον Άκη Πετρετζίκη
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 24/03/2025
Χορτόπιτα με Μανιτάρια: Μια Συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη
Η χορτόπιτα με μανιτάρια είναι ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει γεύση και θρεπτικά συστατικά. Ο καταξιωμένος σεφ Άκης Πετρετζίκης μας προσφέρει μια μοναδική συνταγή που μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα στο σπίτι σας. Με πλούσια γέμιση από φρέσκα λαχανικά και μανιτάρια, αυτή η πίτα αποτελεί ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας, είτε ως κύριο πιάτο, είτε ως ορεκτικό.
Τα Υλικά της Συνταγής
Για να φτιάξετε την χορτόπιτα με μανιτάρια, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 300 γραμμάρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- 200 γραμμάρια σπανάκι ή άλλα χόρτα της επιλογής σας
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 αυγά
- 100 γραμμάρια φέτα, θρυμματισμένη
- Ελαιόλαδο για το ψήσιμο
- Aλάτι και πιπέρι κατά βούληση
Οδηγίες Παρασκευής
Η διαδικασία της παρασκευής είναι απλή και γρήγορη. Ξεκινήστε σοτάροντας το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε το σπανάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει. Μόλις κρυώσει, προσθέστε τα αυγά και την θρυμματισμένη φέτα, ανακατεύοντας μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Τώρα είστε έτοιμοι να ετοιμάσετε το φύλλο.
Απλώστε ένα φύλλο κρούστας σε ένα ταψί, αλείψτε το με ελαιόλαδο και προσθέστε ακόμη ένα φύλλο από πάνω. Επαναλάβετε τη διαδικασία, δημιουργώντας περίπου τέσσερα επίπεδα φύλλων. Στο κέντρο, βάλτε τη γέμιση και καλύψτε με υπόλοιπα φύλλα, επαναλαμβάνοντας την ίδια διαδικασία. Κλείστε τις άκρες και ανοίξτε μερικές χαρακιές στην επιφάνεια για να διαφύγουν οι ατμοί κατά το ψήσιμο.
Ψήσιμο και Σερβίρισμα
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήστε τη χορτόπιτα για περίπου 40-45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Μόλις είναι έτοιμη, αφήστε την να κρυώσει λίγο πριν την κόψετε σε κομμάτια.
Η χορτόπιτα με μανιτάρια του Άκη Πετρετζίκη μπορεί να συνοδευτεί με γιαούρτι ή σαλάτα, δημιουργώντας ένα πλήρες γεύμα. Αυτή η συνταγή είναι όχι μόνο εύκολη, αλλά και γεμάτη γεύση, ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας!