Current track

Title

Artist

Μπισκότα Καρότου με Συνταγή του Άκη Πετρετζίκη

Written by on 04/04/2025

Κοινοποίηση

Κουλουράκια Καρότου από τον Άκη Πετρετζίκη

Τα κουλουράκια καρότου είναι μια ιδιαίτερη και νοστιμότατη επιλογή γλύκου που μπορεί να ενθουσιάσει τους λάτρεις των γλυκών. Ο Άκης Πετρετζίκης, ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους σεφ της Ελλάδας, μας προσφέρει μια παραλλαγή αυτού του κλασικού γλυκού που συνδυάζει την υγιεινή διατροφή με την υπέροχη γεύση.

Συστατικά και Προετοιμασία

Για την παρασκευή των κουλουρακίων θα χρειαστείτε:

  • 250 gr τριμμένα καρότα
  • 100 gr βούτυρο
  • 100 gr καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 tsp baking powder
  • 1 tsp κανέλα σε σκόνη
  • Αλάτι κατά προτίμηση

Η διαδικασία παρασκευής είναι εύκολη και γρήγορη, ιδανική για καθημερινές στιγμές γλυκιάς απόλαυσης. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ, χτυπήστε το βούτυρο με την καστανή ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτοντας το αυγό και αναμειγνύοντας καλά. Στη συνέχεια, προσθέστε τα τριμμένα καρότα και ανακατέψτε το μίγμα.

Σε άλλο μπολ, συνδυάστε το αλεύρι, το baking powder, την κανέλα και το αλάτι. Σταδιακά προσθέστε τα στερεά υλικά στο υγρό μίγμα και ανακατέψτε μέχρι να δημιουργηθεί μία ομοιογενής ζύμη. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, απλώστε μικρές ποσότητες ζύμης σε μια λαδωμένη ή καλυμμένη με λαδόκολλα πιατέλα.

Ψήσιμο και Σερβίρισμα

Ψήστε τα κουλουράκια στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να γίνουν χρυσά και ελαφρώς σφιχτά στην επιφάνεια. Μόλις ψηθούν, αφήστε τα να κρυώσουν σε μια σχάρα, ώστε να διατηρήσουν τη φρεσκάδα τους.

Τα κουλουράκια καρότου του Άκη Πετρετζίκη είναι ιδανικά για να συνοδεύσουν τον καφέ σας ή να προσφέρονται ως σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η γλυκιά γεύση των καρότων, σε συνδυασμό με τις μπαχαρικές νότες της κανέλας, δημιουργούν μια μοναδική γευστική εμπειρία. Μην χάσετε την ευκαιρία να αναδείξετε την τέχνη της ζαχαροπλαστικής σας με αυτή τη συνταγή που συνδυάζει γεύση και υγεία!


Current track

Title

Artist