Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο φιστικιού Αιγίνης από τον Άκη Πετρετζίκη: Μια γευστική εμπειρία για κάθε γεύμα
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 25/04/2025
Σαλάτα ζυμαρικών με πέστο από φιστίκι Αιγίνης
Δημιουργήστε μια νόστιμη σαλάτα ζυμαρικών με πέστο από φιστίκι Αιγίνης που θα ενθουσιάσει τις αισθήσεις σας και θα σας βάλει σε μια γαστρονομική περιπέτεια. Αυτή η συνταγή που προτείνει ο γνωστός σεφ Άκης Πετρετζίκης είναι ιδανική είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως γεύμα. Με ζυμαρικά κοράλλι, φρέσκα ντοματίνια και κρεμώδη μοτσαρέλα, η σαλάτα αυτή συνδυάζει την πλούσια γεύση των συστατικών με τις υγιεινές επιλογές.
Υλικά που θα χρειαστείτε
Ακολουθήστε την παρακάτω λίστα για να συγκεντρώσετε όλα όσα χρειάζεστε:
• 500 γρ. ζυμαρικά κοράλλι
• 150 γρ. μοτσαρέλα, σε μπαλάκια
• 200 γρ. ντοματίνια
• 20-30 γρ. παρμεζάνα, σε flakes
Για το πέστο:
• 50 γρ. φιστίκια Αιγίνης, ψίχα
• 50 γρ. ελαιόλαδο
• 1 σκελίδα σκόρδο, προαιρετικά
• 50 γρ. φύλλα βασιλικού
• 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
• Πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
• Φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση της συνταγής
Αρχίστε βράζοντας τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας έως ότου να είναι αλ ντέντε. Σε μια ξεχωριστή διαδικασία, ετοιμάστε το πέστο. Σε ένα μπλέντερ, προσθέστε τα φιστίκια Αιγίνης, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα φύλλα βασιλικού, την τριμμένη παρμεζάνα και λίγο πιπέρι. Αναμίξτε μέχρι να αποκτήσετε μια ομοιόμορφη και κρεμώδη υφή.
Αφού ετοιμαστούν τα ζυμαρικά, στραγγίξτε τα και ανακατέψτε τα με το πέστο. Προσθέστε τα ντοματίνια και τη μοτσαρέλα, φροντίζοντας όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά και να απορροφήσουν τη γεύση του πέστο. Τέλος, σερβίρετε τη σαλάτα με λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό για φρέσκια και αρωματική γεύση.
Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για καλοκαιρινές συναντήσεις, πικνίκ στην εξοχή ή απλά για ένα γεύμα στο σπίτι με φίλους και οικογένεια. Κάθε μπουκιά θα σας μεταφέρει σε μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει τη φρεσκάδα και την ποικιλία.