Υπέροχη Πίτσα Ταψίου με Σπιτική Σάλτσα από τον Άκη Πετρετζίκη
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 05/05/2025
Μαμαδίστικη Πίτσα Ταψιού
Δημιουργήστε μια μαμαδίστικη πίτσα ταψιού που θα ενθουσιάσει την παρέα σας! Αυτή η πίτσα με το αφράτο χειροποίητο ζυμάρι συνδυάζει σπιτική σάλτσα ντομάτας, τυρί, ζαμπόν, μπέικον, μανιτάρια και πιπεριές, προσφέροντας μια μοναδική γευστική εμπειρία.
Συστατικά για την Πίτσα
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για να ετοιμάσετε αυτή τη νοστιμιά είναι:
Για τη Ζύμη
200 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. νερό, σε θερμοκρασία δωματίου
8 γρ. ξηρή μαγιά
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
600 γρ. σκληρό αλεύρι
12 γρ. αλάτι
25 γρ. ελαιόλαδο, + 30 γρ. για το ταψί + έξτρα για μπολ
Για τη Σάλτσα Ντομάτας
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
Για τη Σύνθεση της Πίτσας
6-7 φέτες ζαμπόν, περίπου 200 γρ.
300 γρ. γκούντα, τριμμένο
4 φέτες μπέικον, περίπου 80 γρ.
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
3 μανιτάρια champignon, κομμένα σε φέτες
1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
Οδηγίες Παρασκευής
Ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες για να ετοιμάσετε την πίτσα σας. Ξεκινήστε με την προετοιμασία της ζύμης, αναμειγνύοντας όλα τα υλικά σε ένα μπολ μέχρι να πάρουν ομοιογενή μορφή. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα, καλυμμένη με μια πετσέτα. Στη συνέχεια, προχωρήστε στην παρασκευή της σάλτσας ντομάτας, συνδυάζοντας τα υλικά σε μία κατσαρόλα και μαγειρεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αποκτήσει παχύρευστη υφή.
Αφού ετοιμάσετε τη ζύμη και τη σάλτσα, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 220°C. Απλώστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τα τυριά, τα κρέατα και τα λαχανικά. Ψήστε την πίτσα για περίπου 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει ομοιόμορφα.
Ανακαλύψτε βήμα-βήμα τη διαδικασία παρασκευής για να πετύχετε την τέλεια πίτσα και απολαύστε την παρέα των αγαπημένων σας!