Ψητά Σπαράγγια με Φέτα και Ντοματίνια από τον Άκη Πετρετζίκη: Μια Απολαυστική Συνταγή!
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 28/04/2025
Σπαράγγια με φέτα στον φούρνο
Ανακαλύψτε έναν ξεχωριστό τρόπο για να ετοιμάσετε τα σπαράγγια σας, συνδυάζοντας τα με φέτα και ντοματίνια στον φούρνο. Αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι ιδανική για να απολαύσετε τα σπαράγγια όχι μόνο ως κυρίως πιάτο, αλλά και ως πεντανόστιμο ορεκτικό.
Υλικά που θα χρειαστείτε
Για να φτιάξετε αυτό το υπέροχο πιάτο, θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. σπαράγγια
- 100 γρ. φέτα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 2 σκ. σκόρδο
- 3-4 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα
- 150 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- αλάτι
- πιπέρι
Για το σερβίρισμα:
- ψωμί, φρυγανισμένο
- ελαιόλαδο
- πιπέρι
Βήματα για την παρασκευή
Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες για να επιτύχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Ξεκινήστε προθερμαίνοντας τον φούρνο σας. Αφού προετοιμάσετε όλα τα υλικά, αναμείξτε τα σπαράγγια με το ελαιόλαδο, το βούτυρο και τα υπόλοιπα καρυκεύματα. Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί και προσθέστε τις ντομάτες και την θρυμματισμένη φέτα. Ψήστε τα μέχρι να αποκτήσουν μια ωραία χρυσή κρούστα και τα σπαράγγια να γίνουν τρυφερά.
Αυτό το πιάτο μπορεί να σερβιριστεί ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί και ελαιόλαδο για μια απολαυστική γεύση. Μπορείτε, επίσης, να προσθέσετε συμπληρωματικά μπαχαρικά αν επιθυμείτε περισσότερη γεύση.
Η συνταγή αυτή είναι ιδανική για οικογενειακές συγκεντρώσεις ή γεύματα με φίλους, προσφέροντας μια νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική στα παραδοσιακά πιάτα.
Δώστε ζωή στα πιάτα σας με αυτόν τον νόστιμο συνδυασμό και απολαύστε την υπέροχη γεύση των σπαραγγιών με τυρί φέτα στον φούρνο!