Ειδικότερα, το χρυσό βραχιόλι που φόρεσε η Τζέιμι Λι Κέρτις στην 96η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ είναι της σχεδιάστριας Cathy Waterman και απεικονίζει τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Μάλιστα η σχεδιάστρια έκανε και σχετική ανάρτηση στα social media, σημειώνοντας: «Η φτερωτή νίκη ήταν η γιορτή μιας νίκης, όχι ξεκάθαρη από την ιστορία της, αλλά cool. Λατρεύτηκε στον ναό που χτίστηκε γι’ αυτήν. Την είδα για πρώτη φορά στο Λούβρο όταν ήμουν έφηβη και κάτι αξιοσημείωτο συνέβη για εμένα εκείνη τη στιγμή. Μου έδειξε ότι υπήρχε ένας τεράστιος άγνωστος κόσμος εκεί έξω και με οδήγησε σε μια μελέτη της αρχαίας ιστορίας. Τι έμπνευση ήταν για μένα. Είναι τιμή μου που το φοράς, Tζέιμι», έγραψε.

Από την πλευρά της, η Tζέιμι Λι Κέρτις, ανέβασε σχετική φωτογραφία στο Instagram, όπου ενημέρωσε τους θαυμαστές της ότι φοράει ένα χρυσό βραχιόλι – αντίγραφο που απεικονίζει τη Νίκη της Σαμοθράκης.

Η Νίκη της Σαμοθράκης

Σημειώνεται ότι, η Νίκη της Σαμοθράκης είναι μαρμάρινο γλυπτό άγνωστου καλλιτέχνη της ελληνιστικής εποχής που βρέθηκε στο ναό των «Μεγάλων Θεών» Καβείρων στη Σαμοθράκη, παριστάνει φτερωτή τη θεά Νίκη και εκτίθεται στο Μουσείο του Λούβρου από το 1884. Είναι μία από τις τρεις φτερωτές Νίκες που βρέθηκαν στο ναό της Σαμοθράκης.

ΠΗΓΗ: CNN