Current track

Title

Artist

Ανακαλύψτε την Απαλή Νηστίσιμη Σοκολατόπιτα του Άκη Πετρετζίκη

Written by on 26/03/2025

Κοινοποίηση

Η Νηστίσιμη Συνταγή Κορμού Σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Ο κορμός σοκολάτας, γνωστός και ως μωσαϊκό, αποτελεί μία αγαπημένη γλυκιά απόλαυση που μπορεί να συνδυάσει την ευκολία προετοιμασίας με την πλούσια γεύση. Ιδανικός για νηστεία και ιδιαίτερες περιστάσεις, η παρακάτω συνταγή από τον διάσημο σεφ Άκη Πετρετζίκη φέρνει τη γεύση της παράδοσης σε κάθε σπίτι.

Συστατικά για τον Κορμό Σοκολάτας

Για να φτιάξετε αυτό το γλυκό θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 250 γρ. μπισκότα γεμιστά (μπισκότα πτι-μπερ ή παρόμοια)
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 100 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 100 γρ. ινδική καρύδα
  • 200 ml φυτική κρέμα (για χτυπητή κρέμα)
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας καφέ, αν θέλετε

Βήματα Παρασκευής

Η διαδικασία παρασκευής του κορμού σοκολάτας είναι απλή και γρήγορη. Αρχίστε λιώνοντας τη σοκολάτα κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Αφήστε την να κρυώσει λίγο, προτού τη συνδυάσετε με τα υπόλοιπα υλικά. Σε ένα μεγάλο μπολ, θρυμματίστε τα μπισκότα και προσθέστε τα καρύδια και την ινδική καρύδα. Ανακατέψτε τα υλικά היטως.

Στο επόμενο βήμα, χτυπήστε τη φυτική κρέμα μαζί με την ζάχαρη άχνη μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά και αφράτη υφή. Στη συνέχεια, ρίξτε τη λιωμένη σοκολάτα και τον καφέ στο μείγμα της κρέμας, ανακατεύοντας προσεκτικά ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.

Μετά το ανακάτεμα, προσθέστε το μείγμα με τα μπισκότα και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Μην παραλείψετε να γευτείτε το μείγμα ώστε να υπολογίσετε αν χρειάζεστε περισσότερη ζάχαρη ή σοκολάτα για τον επιθυμητό γευστικό προσανατολισμό.

Σχηματισμός του Κορμού

Η διαδικασία του σχηματισμού του κορμού είναι εξίσου σημαντική. Πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο και στρώστε το σε μία επιφάνεια εργασίας. Ρίξτε το μείγμα του κορμού στο κέντρο του αλουμινόχαρτου και τυλίξτε το προσεκτικά, δίνοντας του σχήμα κορμού. Φροντίστε να σφίξετε καλά το αλουμινόχαρτο για να κρατήσει τη μορφή του.

Αφήστε τον κορμό στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή μέχρι να σφίξει καλά. Όταν είναι έτοιμος, μπορείτε να τον σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγο ακόμα ινδική καρύδα ή τριμμένη σοκολάτα για επιπλέον γεύση και εμφάνιση.

Απόλαυση και Σημειώσεις

Ο νηστίσιμος κορμός σοκολάτας είναι έτοιμος να τον απολαύσετε μόνοι ή με καλή παρέα. Είναι ένα γλυκό που προκαλεί ευχάριστες στιγμές και μπορείτε να το συνοδεύσετε με καφέ ή τσάι. Αν θέλετε, μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες γεύσεις προσθέτοντας φρούτα ή ξηρούς καρπούς ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.

Δοκιμάστε την συνταγή και ανακαλύψτε τον υπέροχο κόσμο των γλυκών νηστίσιμων απολαύσεων! Αυτό το γλυκό σίγουρα θα σας κερδίσει με τη γεύση και την απλότητα της δημιουργίας του.


Current track

Title

Artist