Ανακαλύψτε την απόλυτη μους σοκολάτας με κανταΐφι και πραλίνα φιστικιού από τον Άκη Πετρετζίκη
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 06/05/2025
Ανακαλύψτε την Απόλυτη Μους Σοκολάτας με Κανταΐφι και Πραλίνα Φιστικιού Αιγίνης
Αυτή η συνταγή για μους σοκολάτας με κανταΐφι και πραλίνα φιστικιού Αιγίνης είναι εμπνευσμένη από τα μοναδικά γλυκίσματα του Ντουμπάι και θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας με την παραδεισένια γεύση και την εντυπωσιακή παρουσίαση. Αυτή η δημιουργία είναι ιδανική για εορτές ή ειδικές περιστάσεις και σίγουρα θα σας τοποθετήσει στο προσκήνιο των γαστρονομικών απολαύσεων.
Υλικά για την Μους Σοκολάτας
Για να φτιάξετε την υπέροχη αυτή μους, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 200 γρ. κουβερτούρα μαύρη
- 200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
- 45 γρ. κρόκους, περίπου από 3 μεσαία αυγά
- 40 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. νερό
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
Υλικά για το Κανταΐφι με Πραλίνα Φιστικιού
Για την βάση αυτής της λαχταριστής μους, θα χρειαστείτε:
- 60 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. φύλλο κανταΐφι
- 300 γρ. πραλίνα φιστικιού Αιγίνης
Σύνθεση και Σερβίρισμα
Για τη γαρνιτούρα, μπορείτε να προσθέσετε ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, τα οποία θα ενισχύσουν την γεύση και την εμφάνιση του γλυκού σας. Η οπτική του μους στο ποτήρι θα προσφέρει μια εντυπωσιακή παρουσίαση που όλοι θα λατρέψουν.
Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτήν την υπέροχη συνταγή και να εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας με την μοναδική γεύση της μους σοκολάτας, συνδυασμένη με την τραγανότητα του κανταΐφι και την πλούσια γεύση της πραλίνας φιστικιού. Η διαδικασία εκτέλεσης είναι απλή, αλλά οι γεύσεις είναι σίγουρα ακαταμάχητες!