Ανακαλύψτε την Απόλυτη Συνταγή για Μίνι Πιτσάκια από τον Άκη Πετρετζίκη!
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 06/05/2025
Ανακαλύψτε την Υπέροχη Συνταγή για Μίνι Πιτσάκια
Δημιουργήστε εύκολα μίνι πιτσάκια με αφράτη σπιτική ζύμη, γεμάτα γεύση και χρώμα, όπως ο Άκης Πετρετζίκης! Αυτή η συνταγή αποτελεί την ιδανική επιλογή για ένα σνακ ή finger food σε πάρτι και εκδηλώσεις. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας με τις γευστικές σας δημιουργίες!
Υλικά που θα Χρειαστείτε
Η παρασκευή των μίνι πιτσακίων είναι απλή και απαιτεί τα εξής υλικά:
Για τη Ζύμη
- 500 γρ. σκληρό αλεύρι, + έξτρα για τη ζύμη
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
- 7 γρ. ξηρή μαγιά
- 320 γρ. νερό
- Ελαιόλαδο (για το μπολ)
Για τη Σύνθεση
- 400 γρ. σάλτσα ντομάτας ή κέτσαπ
- 300 γρ. τσένταρ
- 20 ντοματίνια
Για το Σερβίρισμα
- Φύλλα βασιλικού
Εκτέλεση της Συνταγής
Η εκτέλεση της συνταγής είναι εύκολη και διασκεδαστική. Θα χρειαστεί να ακολουθήσετε προσεκτικά τις οδηγίες και να προετοιμάσετε τη ζύμη με αγάπη. Αρχίστε με το να αναμείξετε τα ξηρά υλικά για τη ζύμη, προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό μέχρι να δημιουργηθεί μία λεία και ελαστική ζύμη. Αφήστε τη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος για μια ώρα, έως ότου διπλασιαστεί σε όγκο.
Στη συνέχεια, απλώστε τη ζύμη σε μικρά στρογγυλά κομμάτια και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Γαρνίρετε με τριμμένο τσένταρ και κόβετε τα ντοματίνια στη μέση, τοποθετώντας τα στο πάνω μέρος. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να αποκτήσουν χρυσό χρώμα και να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε τα μίνι πιτσάκια ζεστά, γαρνιρισμένα με φρέσκα φύλλα βασιλικού και απολαύστε τα μαζί με φίλους και συγγενείς!