Current track

Title

Artist

Αρνίσιο Κοντοσούβλι στον Φούρνο για Αξέχαστες Κυριακές από τον Άκη Πετρετζίκη

Written by on 13/04/2025

Κοινοποίηση

Αρνίσιο κοντοσούβλι στον φούρνο: Μια Πεντανόστιμη Επιλογή

Ανακαλύψτε έναν εκπληκτικό και νόστιμο τρόπο να παρασκευάσετε αρνίσιο κοντοσούβλι στον φούρνο. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για ένα κυριακάτικο γεύμα ή για το πασχαλινό τραπέζι, προσφέροντας μια πλούσια γεύση που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας.

Υλικά που θα Χρειαστείτε

Για την προετοιμασία του αρνίσιο κοντοσούβλι, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 2 κιλά αρνί, μπούτι και χεράκι, κομμένο σε μερίδες, χωρίς κόκκαλο
  • 4 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 9 κλ. δεντρολίβανο, φρέσκο
  • 3 κύβους βοδινού
  • 2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 100 γρ. μουστάρδα, απαλή

Συνοδευτικά για το Πιάτο σας

Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία του γεύματος, μπορείτε να σερβίρετε το κοντοσούβλι με:

  • Τηγανητές πατάτες
  • Πίτες για σουβλάκι
  • Τζατζίκι
  • Φέτες λεμονιού για φρέσκια γεύση

Βήματα για την Προετοιμασία

Η διαδικασία παρασκευής του αρνίσιο κοντοσούβλι είναι απλή και μπορεί να χωριστεί στα παρακάτω βήματα:

Αρχικά, μαρινάρετε το αρνί με το ελαιόλαδο, το ξίδι, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και την μουστάρδα, αφήνοντάς το να ησυχάσει για τουλάχιστον 1-2 ώρες. Στη συνέχεια, σε ένα ταψί, τοποθετήστε τα κομμένα λαχανικά και πάνω από αυτά το αρνί. Προσθέστε τους κύβους βοδινού και λίγο νερό, καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 2-2,5 ώρες. Αφού το αρνί είναι έτοιμο, αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ροδίσει για 20 λεπτά.

Ανακαλύψτε τη Συνταγή Βήμα-Βήμα

Αν θέλετε να ακολουθήσετε τη διαδικασία βήμα προς βήμα με αναλυτικές οδηγίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική πηγή.


Current track

Title

Artist