Αρωματικό Ριζότο Μανιταριών σε Λίγα Λεπτά με τον Άκη Πετρετζίκη
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 07/04/2025
Αρωματικό Ριζότο Μανιταριών
Ανακαλύψτε την απόλαυση ενός αρωματικού και κρεμώδους ριζότο μανιταριών, έτοιμου σε λίγα λεπτά! Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί απλά υλικά και εύκολη διαδικασία, εξασφαλίζοντας ένα γευστικό πιάτο που θα σας ταξιδέψει στη μαγευτική Ιταλία. Απολαύστε το ζεστό με μπόλικη παρμεζάνα και αρώματα που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε
Για την παρασκευή του ριζότου, συγκεντρώστε τα παρακάτω υλικά:
- 250 γρ. ρύζι αρμπόριο
- 350 γρ. μανιτάρια champignon
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκ. σκόρδο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- 150 γρ. λευκό κρασί
- 1.200 γρ. βραστό νερό
- 2 κ.σ. ζωμό λαχανικών, κοφτές
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. λάδι τρούφας, προαιρετικά
- 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Αλάτι
Για το σερβίρισμα, μπορείτε να συμπληρώσετε με σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο, λίγη ελαιόλαδο και πιπέρι για την έξτρα γεύση.
Εκτέλεση της συνταγής
Η διαδικασία παρασκευής του ριζότου είναι απλή και γρήγορη. Αρχικά, σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο. Αφήστε τα να καστανίσουν ελαφρώς, και στη συνέχεια προσθέστε τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.
Στη συνέχεια, προσθέστε το ρύζι και ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να γυαλίσει. Στην συνέχεια, ρίξτε το λευκό κρασί και αφήστε το να μειωθεί. Στη συνέχεια, σταδιακά προσθέστε τον βραστό ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας συνεχώς. Η διαδικασία αυτή θα διαρκέσει περίπου 15-20 λεπτά μέχρι το ρύζι να αποκτήσει την επιθυμητή κρεμώδη υφή.
Αφού το ριζότο είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο και την τριμμένη παρμεζάνα, ανακατεύοντας καλά. Αν επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και λάδι τρούφας για μια gourmet πινελιά.
Σερβίρετε το ριζότο αμέσως, γαρνίροντας με σχοινόπρασο και μια σταγόνα ελαιόλαδου για επιπλέον γεύση.
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε την αυθεντική γεύση του Ιταλικού ριζότου μανιταριών!