Αφράτα Κεφτεδάκια Κοτόπουλου του Πετρετζίκη: Το Ιδανικό Ορεκτικό για Κάθε Γεύμα
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 05/05/2025
Αφράτα Κεφτεδάκια Κοτόπουλου
Φτιάξτε τα πιο αφράτα και νόστιμα σπιτικά κεφτεδάκια κοτόπουλου που θα σας θυμίσουν το αγαπημένο ορεκτικό που απολαμβάνετε στις ταβέρνες! Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας ή απλώς να απολαύσετε ένα νόστιμο γεύμα μαζί με την οικογένειά σας. Μπορείτε να τα συνδυάσετε με ένα γιαούρτι μυρωδικών για μια επιπλέον γευστική εμπειρία.
Υλικά για τα Κεφτεδάκια
Για να δημιουργήσετε αυτή την απολαυστική συνταγή, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- 500 γρ. κιμά κοτόπουλου
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 μεσαίο αυγό
- 2 κ.σ. μηλόξιδο
- 1 κ.σ. κύμινο
- 50 γρ. τριμμένη φρυγανιά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 5-6 γρ. αλάτι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 1/5 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένο
- πιπέρι, κατά βούληση
- 100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., για το πανάρισμα
- 1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Η διαδικασία προετοιμασίας αυτών των κεφτεδακίων είναι αρκετά εύκολη και θα σας οδηγήσει σε ένα γαστρονομικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα σας ικανοποιήσει. Ετοιμαστείτε να αναδείξετε τις μαγειρικές σας ικανότητες με αυτή τη συνταγή που αξιοποιεί απλά, αλλά γεμάτα γεύση υλικά. Αφήστε τη φαντασία σας να «οργιάσει» και μην διστάσετε να προσθέσετε τα αγαπημένα σας μπαχαρικά για να δώσετε τη δική σας πινελιά.
Για να δείτε τη συνταγή βήμα προς βήμα και να ανακαλύψετε διάφορες τεχνικές προετοιμασίας, μπορείτε να ανατρέξετε σε αξιόπιστες πηγές που ειδικεύονται στη μαγειρική.