Current track

Title

Artist

Γιουβέτσι με χταπόδι στη χύτρα ταχύτητας από τον Άκη Πετρετζίκη

Written by on 19/03/2025

Κοινοποίηση

Γιουβέτσι με Χταπόδι στη Χύτρα Ταχύτητας

Το γιουβέτσι με χταπόδι είναι ένα πεντανόστιμο, παραδοσιακό πιάτο που συνδυάζει τη γεύση της θάλασσας με τη ζεστή και χορταστική οσμή του ρυζιού. Φτιαγμένο με προσοχή και με τα κατάλληλα υλικά, το συγκεκριμένο πιάτο γίνεται ιδανικό για οικογενειακές γευματικές απολαύσεις ή για ιδιαίτερες περιστάσεις. Ας εξερευνήσουμε μαζί τη συνταγή αυτή, οδηγούμενοι από τις οδηγίες του γνωστού σεφ Άκη Πετρετζίκη.

Υλικά για τη Συνταγή

Για να προετοιμάσετε αυτό το εκλεπτυσμένο γιουβέτσι με χταπόδι, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 500 γρ. χταπόδι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 300 γρ. ρύζι για γιουβέτσι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 2 ντομάτες, τριμμένες ή κονσέρβα ντομάτας
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. λευκό κρασί
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Φρέσκος μαϊντανός για γαρνίρισμα
  • 1 κ.γ. ρίγανη (προαιρετικά)

Προετοιμασία του Χταποδιού

Αρχικά, αν χρησιμοποιείτε φρέσκο χταπόδι, θα πρέπει να το καθαρίσετε και να το βράσετε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσει. Αν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένο, η διαδικασία είναι πιο απλή, καθώς δεν χρειάζεται να το καθαρίσετε. Μόλις το χταπόδι είναι έτοιμο, το κόβουμε σε κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.

Μαγείρεμα στη Χύτρα Ταχύτητας

Στη χύτρα ταχύτητας, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σκόρδο και το χταπόδι, ανακατεύοντας για μερικά λεπτά. Αφού το μείγμα αρχίσει να βγάζει τα αρώματά του, ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Κατόπιν, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε τη χύτρα να βράσει για 5 λεπτά και στη συνέχεια, ανακατεύουμε το ρύζι. Προσθέτουμε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του ρυζιού, κλείνουμε τη χύτρα και μαγειρεύουμε για περίπου 12-15 λεπτά, ανάλογα με το είδος ρυζιού που χρησιμοποιείτε.

Σερβίρισμα και Γαρνίρισμα

Αφού το γιουβέτσι είναι έτοιμο, αποσύρουμε τη χύτρα από τη φωτιά και αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά. Με μια ξύλινη κουτάλα, ανακατεύουμε προσεκτικά το πιάτο και σερβίρουμε ζεστό, γαρνίροντας με φρέσκο μαϊντανό και, αν επιθυμείτε, λίγη ρίγανη για επιπλέον γεύση.

Αυτό το γιουβέτσι με χταπόδι είναι ιδανικό για να συνοδευτεί με μια καλή παρέα και ένα ποτήρι κρασί. Είναι ένα πιάτο που συνδυάζει το γρήγορο και το νόστιμο, κάνοντάς το την τέλεια επιλογή για κάθε γεύμα.


Current track

Title

Artist

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Pinterest
Share on Linkedin
Send by Whatsapp
Love