Current track

Title

Artist

Θεσσαλονίκη: Διήμερο Φεστιβάλ τζαζ στη μικρή σκηνή της Τούμπας

Written by on 25/04/2024

Κοινοποίηση

H defkaz records γιορτάζει την 20η της κυκλοφορία µε ένα διήµερο ελεύθερου αυτοσχεδιασµού, αυτή την Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Απριλίου 2024 στον ιστορικό χώρο της “Μικρής Σκηνής” στην Τούµπα. Η θεσσαλονικιά εταιρεία ξεκίνησε το 2006, έκανε µια παύση το 2016 και επανεκκίνησε δυναµικά το 2021 απ’ όπου και µετράει εννέα νέες κυκλοφορίες σε CD και βινύλιο.

Σύμφωνα με τον κ. Γιάννη Κουφαέλα, διοργανωτή της εκδήλωσης, στο διήµερο παίρνουν κυρίως µέρος καλλιτέχνες που έχουν συνεργαστεί µε την defkaz. Κάθε βραδιά θα παίζουν δύο σχήµατα. Όπως είπε, για εκείνον τζαζ μουσική σημαίνει ελευθερία και μπλέξιμο ανάμεσα στις ηπείρους, είναι μουσειακό πλέον είδος αλλά εξακολουθεί να εμπνέει.

Την πρώτη βραδιά θα υπάρξουν συνδυασµοί υπό το σκεπτικό της πρώτης φοράς όλοι µαζί. Έτσι σχήµατα – µουσικοί, που έχουν ήδη ηχογραφηµένο υλικό µε την εταιρεία, θα συναντηθούν για πρώτη φορά πάνω στη σκηνή σε νέα σύνθεση. Ο Σάκης Παπαδηµητρίου µε µέλη των Freecall (Θοδωρή Πατσαλίδη, Λάκη Τζήµκα) και το Σώµα (Θύµιο Ατζακά, Αντώνη Ανισέγκο) µε µέλη των Orange Blue Green (Δήµο Γκουνταρούλη, Νεκτάριο Καραντζή).
Η δεύτερη βραδιά θα ξεκινήσει µε το παρόν της εταιρείας όπου µε αφορµή την 20η κυκλοφορία, ο Μιχάλης Σιγανίδης µε τον Γιάννη Αναστασάκη θα µας αποδώσουν την ατµόσφαιρα του “dead slow”. Τέλος, το τρίο των James Wyllie, Μπάµπη Παπαδόπουλου και Άλεξ Λουλούδη θα δηµιουργήσουν ηχητικά περιγράµµατα µε σκοπό να ελευθερώσουν τη φαντασία µέσω συνθετικών διαδροµών.

Το διήµερο είναι αφιερωµένο στη µνήµη του Χρήστου Γερµένογλου που έφυγε από τη ζωή πριν από δύο χρόνια.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ


Current track

Title

Artist