Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Η Παράδοση και η Δημιουργία του Άκη Πετρετζίκη
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 24/03/2025
Παραδοσιακός Μπακαλιάρος Σκορδαλιά: Μια Κλασική Συνταγή για τις 25 Μαρτίου
Η 25η Μαρτίου σηματοδοτεί μια ιδιαίτερη γιορτή στην Ελλάδα, και ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα που παρασκευάζονται αυτή την ημέρα είναι ο μπακαλιάρος σκορδαλιά. Αυτή η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη συνδυάζει τη νοστιμιά του ζουμερού μπακαλιάρου με την τραγανή υφή και την παραδοσιακή γεύση της σκορδαλιάς, δημιουργώντας ένα πιάτο που εντυπωσιάζει τους πάντες.
Προετοιμασία του Μπακαλιάρου
Για να πετύχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καλό είναι να ξαλμυρίσετε τον μπακαλιάρο τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από την παρασκευή της συνταγής. Οι διαδικασίες αυτές θα εξασφαλίσουν ότι ο μπακαλιάρος θα είναι τρυφερός και γευστικός, έτοιμος να απογειώσει το γεύμα σας.
Συστατικά για τον Μπακαλιάρο Σκορδαλιά
Βασικά υλικά:
- 1,5 κιλό μπακαλιάρου (υγράλατο φιλέτο χωρίς κόκκαλο)
- 200 γρ. αλεύρι γ.ό.χ
- Σπορέλαιο, για το τηγάνισμα
- Αλάτι και πιπέρι, κατά βούληση
- Σκορδαλιά (παραδοσιακή συνταγή)
Για το σερβίρισμα:
- Τηγανητές πατάτες
Για να δείτε τη συνταγή βήμα-βήμα και να μάθετε πώς να ετοιμάσετε αυτό το πεντανόστιμο πιάτο, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Άκη Πετρετζίκη: akispetretzikis.com.
Σημειώσεις και Συμβουλές
Κατά την παρασκευή του μπακαλιάρου σκορδαλιά, είναι σημαντικό να έχετε υπόψη σας κάποιες βασικές συμβουλές. Η επιλογή ενός καλού μπακαλιάρου και η σωστή διαδικασία ξαλμυρίσματος αποτελούν τα κλειδιά για την επιτυχία της συνταγής. Φροντίστε επίσης να διατηρήσετε το λάδι στη σωστή θερμοκρασία κατά το τηγάνισμα, έτσι ώστε ο μπακαλιάρος να γίνει τραγανός εξωτερικά και μαλακός εσωτερικά.
Δοκιμάστε την παρασκευή αυτή για την 25η Μαρτίου ή οποιαδήποτε άλλη γιορτή, και απολαύστε τη μοναδική γεύση του τριπλού συνδυασμού μπακαλιάρου, σκορδαλιάς και τηγανητών πατατών!