Current track

Title

Artist

Μπακαλιάρος Air Fryer με Σκορδαλιά: Συνταγή για την 25η Μαρτίου από τον Άκη Πετρετζίκη

Written by on 22/03/2025

Κοινοποίηση

Παραδοσιακός Μπακαλιάρος με Σκορδαλιά: Μία Υγιεινή Εκδοχή για την 25η Μαρτίου

Η 25η Μαρτίου είναι μια ιδιαίτερη μέρα για τον ελληνικό λαό, καθώς γιορτάζεται η απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό. Σε αυτή την επέτειο, η παραδοσιακή συνταγή του μπακαλιάρου με σκορδαλιά αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι της γιορτής. Αυτή τη φορά, σας προτείνουμε να ετοιμάσετε τον μπακαλιάρο σας σε φριτέζα αέρος, προσφέροντας ένα πιο ελαφρύ και υγιεινό αποτέλεσμα.

Συνοδευτικά και Συστατικά

Η κλασική σκορδαλιά, φτιαγμένη από πατάτες και βραστά παντζάρια, θα ολοκληρώσει perfekt την εμπειρία. Ακολουθήστε τη συνταγή παρακάτω για να ετοιμάσετε αυτό το εκλεκτό πιάτο!

Για τον μπακαλιάρο:

  • 425 γρ. μπακαλιάρος, φιλέτο, κατεψυγμένος
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. ξανθιά μπίρα
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 πρέζα κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 180 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για τα βήματα της συνταγής, μπορείτε να επισκεφθείτε το akispetretzikis.com για λεπτομερείς οδηγίες.

Επιπλέον Πληροφορίες

Η παρασκευή του μπακαλιάρου σε φριτέζα αέρος όχι μόνο προσφέρει μια πιο υγιεινή επιλογή αλλά διατηρεί και την αυθεντική γεύση και τραγανότητα του πιάτου. Είναι η ιδανική επιλογή για να γιορτάσετε την 25η Μαρτίου με τον τρόπο που αξίζει.

Μην ξεχνάτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας με την απαλή και κρεμώδη σκορδαλιά, που θα απογειώσει γευστικά την εμπειρία σας. Σημειώστε ότι μπορείτε να πειραματιστείτε με διάφορες παραλλαγές στην σκορδαλιά, προσθέτοντας συστατικά όπως καρύδια ή αμύγδαλα, για να την κάνετε ακόμα πιο μοναδική.

Γιορτάστε αυτή την 25η Μαρτίου με αγάπη και συναρπαστικές γεύσεις, κάνοντας την παράδοση σας ακόμα πιο ξεχωριστή με αυτή τη συνταγή.


Current track

Title

Artist