Current track

Title

Artist

Ρωσία: Ο 60χρονος μηχανόβιος «χειρούργος» Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ είναι το δεξί χέρι του Πούτιν

Written by on 10/05/2024

Κοινοποίηση

Είναι ο αρχηγός της ομάδας μοτοσικλετιστών «Night Wolves» – Παραβρέθηκε στην τελετή της πέμπτης ορκωμοσίας του Πούτιν στο Κρεμλίνο μαζί με τον Καντίροφ και τον Στίβεν Σιγκάλ

Θεωρείται «δεξί χέρι» του Πούτιν, ωστόσο, το όνομά του δεν είναι ευρέως γνωστό. Ο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ, επιστήθιος φίλος του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου, είναι ο αρχηγός της ομάδας μοτοσικλετιστών «Night Wolves» (Λύκοι της Νύχτας) – της μεγαλύτερης στη Ρωσία.

Ο 60χρονος γενειοφόρος Αλεξάντερ, γνωστός με το προσωνύμιο «ο χειρουργός», δεν μπορούσε να απουσιάζει από την πέμπτη ορκωμοσία του Πούτιν στο προεδρικό αξίωμα, που έγινε την Τρίτη.

Σημειώνεται ότι, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει τον Αλεξάντερ ότι ενεπλάκη ενεργά στη ρωσική εισβολή και την προσάρτηση της Κριμαίας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η εφημερίδα «Metro».

Όταν ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας ορκίστηκε στο παλάτι του Κρεμλίνου, ενώ μαίνεται ο πόλεμος με την Ουκρανία, η τελετή στην κεντρική αίθουσα ήταν εντυπωσιακή.

Ο ηγέτης της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ όπως και ο Αμερικανός ηθοποιός, Στίβεν Σίγκαλ που έχει αποκτήσει ρωσική υπηκοότητα, δεν μπορούσαν να απουσιάζουν από την εκδήλωση αφού θεωρούνται ένθερμοι υποστηρικτές του Πούτιν.

Ωστόσο, ο άνδρας που βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής των διεθνών ΜΜΕ ήταν ο Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ, μία φιγούρα που για τους περισσότερους δημοσιογράφους, δεν ήταν γνωστή.

Κάνοντας έρευνα για τον 60χρονο μηχανόβιο, οι δημοσιογράφοι ανακάλυψαν ότι ο «χειρουργός» είναι εκλεκτός φίλος του Πούτιν. Προτού αποφασίσει να αφοσιωθεί πλήρως στο Ρώσο πρόεδρο, ο Αλεξάντερ ήταν χειρουργός οδοντίατρος. Πλέον, υπηρετεί πιστά τον Πούτιν και, ως αρχηγός της ομάδας μοτοσικλετιστών «Night Wolves» (Οι Λύκοι της Νύχτας) διατυμπανίζει τον εθνικισμό πραγματοποιώντας προπαγανδιστικά ταξίδια υπέρ του Κρεμλίνου στην Ευρώπη και κυρίως υπέρ του φίλου που παραμένει στο τιμόνι της χώρας.

Ο ίδιος και οι σύντροφοί του οδηγούν ρωσική μοτοσικλέτα μάρκας Ural. Τα περισσότερα μέλη της ομάδας μοτοσικλετιστών είναι σωματώδη και ποζάρουν στο φακό με αυστηρό ύφος.

Πολλοί αναβάτες φορούν μαντίλια στα κεφάλια τους, δερμάτινα μπουφάν και μοιάζουν περισσότερο με συμμορία μηχανόβιων των ΗΠΑ παρά με Ρώσους φανατικούς εξτρεμιστές.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Current track

Title

Artist