Αφράτα κρουασάν γεμιστά με βερίκοκο χωρίς ζάχαρη από τον Άκη Πετρετζίκη
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 05/05/2025
Εύκολα και Αφράτα Κρουασάν Γεμιστά με Μαρμελάδα Βερίκοκο
Ανακαλύψτε όλα τα βήματα για να δημιουργήσετε τα πιο αφράτα και εύκολα κρουασάν γεμιστά με μαρμελάδα βερίκοκο. Πρόκειται για μία από τις πιο απλές συνταγές, χωρίς ζάχαρη και βούτυρο, ιδανική για να απολαύσετε ένα υγιεινό σνακ ή πρωινό.
Υλικά που θα Χρειαστείτε
Για την προετοιμασία των κρουασάν απαιτούνται τα εξής υλικά:
- 200 γρ. γάλα πλήρες, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 μεσαίο αυγό
- 2 κ.γ. μέλι
- 8 γρ. ξηρή μαγιά
- 380 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
- 80 γρ. ελαιόλαδο, + επιπλέον για το μπολ, τα χέρια και τον πάγκο
- 1 κ.γ. αλάτι
- 1 κρόκος, αραιωμένος με 1 κ.σ. γάλα
Η γέμιση των κρουασάν θα είναι:
- 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο, χωρίς ζάχαρη
Βήμα-Βήμα Οδηγίες Συνταγής
Ακολουθήστε προσεκτικά τα παρακάτω βήματα για να ετοιμάσετε τα κρουασάν σας:
Αρχικά, σε ένα μπολ, ανακατέψτε το γάλα με τη ξηρή μαγιά και αφήστε το για λίγα λεπτά ώστε να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το αυγό, το μέλι, το ελαιόλαδο κα το αλάτι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Σταδιακά προσθέστε το αλεύρι και ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει λεία και ελαστική. Αφήστε τη ζύμη να φουσκώσει για περίπου μία ώρα ή μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Αφού φουσκώσει, σχηματίστε τη ζύμη σε φύλλα και κόψτε την σε τρίγωνα. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μια κουταλιά μαρμελάδας στο κέντρο κάθε τριγώνου και τυλίξτε προσεκτικά τα κρουασάν, φροντίζοντας οι άκρες να κλείσουν καλά.
Αφήστε τα κρουασάν να φουσκώσουν ξανά για περίπου 30 λεπτά και στη συνέχεια αλείψτε τα με τον κρόκο που έχετε ετοιμάσει. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά ή μέχρι να αποκτήσουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Αυτά τα γεμιστά κρουασάν είναι ιδανικά για όσους επιθυμούν μια πιο υγιεινή επιλογή, χωρίς την προσθήκη ζάχαρης ή βουτύρου. Απολαύστε τα με τον καφέ ή το τσάι σας και μοιραστείτε την εμπειρία με τους αγαπημένους σας!