Ανάποδο Cheesecake Φράουλα του Άκη Πετρετζίκη: Η Συνταγή που Κατέκτησε το Διαδίκτυο
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 08/05/2025
Ανάποδο Cheesecake Φράουλα: Μια Δημιουργία του Άκη Πετρετζίκη
Ο Άκης Πετρετζίκης, γνωστός σεφ και influencer, προτείνει μια συναρπαστική συνταγή για να φτιάξετε το ανάποδο cheesecake φράουλα, μια «ανάποδη» εκδοχή του κλασικού cheesecake που έχει γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτό το ιδιαίτερο γλυκό είναι φτιαγμένο με μπισκότο επάνω, κάτω και περιμετρικά, ενώ η γέμιση του αποτελείται από κρέμα και φρέσκιες φράουλες, προσφέροντας μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία.
Υλικά για να Δημιουργήσετε το Ανάποδο Cheesecake
Για το καθολικό γέμισμα με φράουλες, θα χρειαστείτε:
- 500 γρ. φρέσκες φράουλες
- 150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- Ξύσμα από ½ λεμόνι
Για την κρέμα, θα χρειαστείτε:
- 240 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 80 γρ. άχνη ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 580 γρ. τυρί κρέμα
Για τη βάση του cheesecake, τα υλικά είναι:
- 450 γρ. μπισκότα τύπου digestive
- 180 γρ. βούτυρο
Διαδικασία Εκτέλεσης της Συνταγής
Η διαδικασία για την παρασκευή του ανάποδου cheesecake φράουλα είναι απλή και διασκεδαστική. Αρχικά, προετοιμάστε την γέμιση με τις φράουλες, συνδυάζοντας τες με τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού. Στη συνέχεια, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αποκτήσει μια ελαφριά υφή και προσθέστε την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Αφού αναμειχθούν καλά, προσθέστε το τυρί κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια απαλή κρέμα.
Για την βάση, λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα μπισκότα μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Απλώστε το μείγμα σε μια φόρμα, και στη συνέχεια προσθέστε την κρέμα και την ανακατεμένη γέμιση με φράουλες.
Μόλις έχετε ολοκληρώσει όλα τα βήματα, αφήστε το cheesecake να σταθεί στο ψυγείο για αρκετές ώρες ή και ιδανικά όλη τη νύχτα, ώστε να σταθεροποιηθεί σωστά.
Καθώς οι γεύσεις θα συνδυαστούν αρμονικά, το αποτέλεσμα θα είναι ένα γλυκό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα φέρει χαρά σε κάθε γιορτή.
Μη διστάσετε να πειραματιστείτε με τα υλικά και να προσθέσετε τη δική σας προσωπική πινελιά σε αυτή τη συνταγή!