Μακαρόνια με κιμά σε ένα σκεύος από τον Άκη Πετρετζίκη
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 09/03/2025
Μακαρόνια με κιμά σε 1 σκεύος από τον Άκη Πετρετζίκη
Τα μακαρόνια με κιμά είναι ένα κλασικό πιάτο που συνδυάζει γεύση και ευκολία. Η συνταγή αυτή από τον Άκη Πετρετζίκη δεν απαιτεί πολλές κινήσεις και μπορεί να ετοιμαστεί σε ένα μόνο σκεύος, καθιστώντας την ιδανική για τις μέρες που η έλλειψη χρόνου είναι προτεραιότητα. Σε αυτή τη συνταγή, τα μυστικά των υλικών και οι σωστές τεχνικές μαγειρικής συμβάλλουν στη δημιουργία ενός πλούσιου και γευστικού γεύματος που θα ενθουσιάσει όλη την οικογένεια.
Συστατικά για την εκτέλεση της συνταγής
Για να ετοιμάσετε τα μακαρόνια με κιμά σε 1 σκεύος, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:
- 500 γρ. μακαρόνια (επιλέξτε το είδος που προτιμάτε)
- 400 γρ. κιμάς (χοιρινός ή μοσχαρίσιος, κατά προτίμηση άπαχος)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 400 γρ. ντομάτες κονσέρβας ή φρέσκιες, πολτοποιημένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση
- Ένα φύλλο δάφνης (προαιρετικά)
- Μυρωδικά όπως ρίγανη ή βασιλικός (προαιρετικά)
Βήματα εκτέλεσης
Η διαδικασία παρασκευής είναι απλή και γρήγορη. Ξεκινήστε ζεσταίνοντας το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο σκεύος σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διαφανή. Αυτό θα δώσει στο πιάτο μια πλούσια γεύση.
Στη συνέχεια, προσθέστε τον κιμά και ανακατέψτε καλά, μαγειρεύοντας έως ότου ροδίσει ελαφρώς. Αφού ο κιμάς είναι έτοιμος, προσθέστε τις ντομάτες, τη δάφνη και τα μυρωδικά, και ανακατέψτε όλα τα υλικά.
Μόλις ο συνδυασμός αρχίσει να σιγοβράζει, ρίξτε μέσα τα μακαρόνια και αρκετό νερό ώστε να τα καλύψει. Αν χρειάζεται, μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι σύμφωνα με την προτίμησή σας. Βεβαιωθείτε ότι τα μακαρόνια είναι καλά ανακατεμένα με τη σάλτσα.
Αφήστε το πιάτο να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για περίπου 15–20 λεπτά, ανακατεύοντας περιοδικά, έως ότου τα μακαρόνια απορροφήσουν την υγρασία και γίνουν τρυφερά. Όταν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα, μπορείτε να σερβίρετε με τριμμένο τυρί пармезан ή φρέσκο βασιλικό από πάνω για έξτρα γεύση.
Χρήσιμες συμβουλές
Για να πετύχετε ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να πειραματιστείτε με την προσθήκη λαχανικών, όπως καρότα και πιπεριές, στον κιμά για περισσότερη θρεπτική αξία. Επιπλέον, επιλέγοντας ολικής αλέσεως μακαρόνια θα προσθέσετε περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή σας.
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για οικογενειακά γεύματα ή για μέρες που θέλετε να μαγειρέψετε γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο. Με αυτό το πιάτο θα εντυπωσιάσετε τους αγαπημένους σας, ενώ θα περάσετε λιγότερο χρόνο στην κουζίνα!