Current track

Title

Artist

Απαραίτητες Σως για το Πασχαλινό Τραπέζι από τον Άκη Πετρετζίκη

Written by on 25/04/2025

Κοινοποίηση

Απαραίτητες σάλτσες για το πασχαλινό τραπέζι

Η πασχαλινή γιορτή απαιτεί μια μοναδική γαστρονομική εμπειρία και οι σάλτσες παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό. Οι παρακάτω τρεις σάλτσες είναι εύκολες, γρήγορες και έχουν γεύσεις που θα ενθουσιάσουν τους καλεσμένους σας. Το τζατζίκι, η τυροκαυτερή και η σάλτσα γιαουρτιού με μουστάρδα και μέλι είναι οι ιδανικές επιλογές που δεν πρέπει να λείπουν από το πασχαλινό σας τραπέζι.

Συνταγή για Τζατζίκι

Για να ετοιμάσετε την κλασική αυτή σάλτσα θα χρειαστείτε:

  • 340 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 5%
  • 1 μικρό αγγούρι (150 γρ.)
  • 50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 50 γρ. ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 2 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • πιπέρι κατά προτίμηση

Για το σερβίρισμα, μπορείτε να προσθέσετε ελιές και ελαιόλαδο.

Συνταγή για Τυροκαυτερή

Η τυροκαυτερή είναι μία ιδιαίτερα αγαπητή γεύση. Ακολουθήστε τα παρακάτω υλικά:

  • 330 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 5%
  • 400 γρ. φέτα
  • 2 κ.γ. καυτερό μπούκοβο
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • ½ σκ. σκόρδο
  • πιπέρι κατά προτίμηση

Για το σερβίρισμα, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον καυτερό μπούκοβο και ελαιόλαδο.

Συνταγή για Γιαούρτι με Μουστάρδα και Μέλι

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε αυτή τη γλυκόξινη σάλτσα. Χρειάζεστε:

  • 330 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 5%
  • 50 γρ. μουστάρδα
  • 30 γρ. μέλι
  • 1 κ.γ. γεμάτο κάρι
  • αλάτι και πιπέρι κατά προτίμηση

Για το σερβίρισμα, μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον κάρι.

Ακολουθώντας αυτές τις εύκολες συνταγές, θα δημιουργήσετε μοναδικές γεύσεις που θα αναβαθμίσουν το πασχαλινό σας τραπέζι.


Current track

Title

Artist