Εξαιρετικός Σολομός με Λαχανικά στο Air Fryer συνοδευόμενος από Θρεπτικό Πλιγούρι
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 28/04/2025
Σολομός με Λαχανικά στο Air Fryer και Πλιγούρι
Δοκιμάστε να παρασκευάσετε σολομό συνοδευόμενο από ψητά λαχανικά στην φριτέζα αέρος και συνοδέψτε το με ένα θρεπτικό πλιγούρι. Αυτό το πιάτο αποτελεί την ιδανική επιλογή για όσους διαθέτουν φριτέζα αέρος και αναζητούν ένα ελαφρύ αλλά ολοκληρωμένο γεύμα! Η συνταγή αυτή είναι εύκολη, γευστική και υγιεινή.
Υλικά για την Παρασκευή
Για την παρασκευή του πλιγουριού, θα χρειαστείτε:
- 100 γρ. πλιγούρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 200 γρ. νερό, βραστό
- 1/3 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, μόνο το πράσινο μέρος
- 1/4 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τον σολομό, τα συστατικά περιλαμβάνουν:
- 300 γρ. φιλέτο σολομού
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με μέλι
- Ξύσμα από 2 λάιμ
- Χυμό από 2 λάιμ
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τα λαχανικά, θα χρειαστείτε:
- 200 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 2 κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- ½ μελιτζάνα, κομμένη σε κύβους
- 1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
Για το σερβίρισμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε:
- Κρέμα βαλσάμικου με μέλι
- Φρέσκο μαϊντανό, για διακόσμηση
Οδηγίες Παρασκευής
Αρχίστε με την προετοιμασία του πλιγουριού: Σε μια κατσαρόλα, ρίξτε το βραστό νερό και προσθέστε το πλιγούρι. Αφήστε το να βράσει για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέστε το ελαιόλαδο, την κόκκινη πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, και τον μαϊντανό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το να απορροφήσει τα υγρά του.
Στη συνέχεια, προετοιμάστε τον σολομό: Σε ένα μπολ, αναμίξτε το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσάμικου, το ξύσμα και το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι. Αλείψτε το φιλέτο σολομού με αυτό το μείγμα.
Αφήστε τον σολομό να μαριναριστεί για περίπου 15 λεπτά πριν τον ψήσετε. Την ίδια στιγμή, προετοιμάστε τα λαχανικά που θέλετε να ψήσετε. Τοποθετήστε τα σε ένα μπολ και ρίξτε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά.
Ανακατέψτε τα λαχανικά και τον σολομό στο air fryer και ψήστε τους για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν κατά τα γούστα σας.
Όταν είναι έτοιμα, σερβίρετε το πλιγούρι σε ένα πιάτο και προσθέστε από πάνω τον σολομό και τα ψητά λαχανικά. Προσθέστε λίγη κρέμα βαλσάμικου και φρέσκο μαϊντανό για να ολοκληρώσετε το πιάτο σας.
Η συνταγή αυτή είναι όχι μόνο νόστιμη και θρεπτική, αλλά και εξαιρετικά εύκολη να παρασκευαστεί, κάνοντάς τη ιδανική επιλογή για καθημερινά γεύματα.