Current track

Title

Artist

Ανακαλύψτε το Ιδανικό Πλατό Αλλαντικών και Τυριών σε Σπιτική Φοκάτσια από τον Άκη Πετρετζίκη

Written by on 06/05/2025

Κοινοποίηση

Δημιουργία Εντυπωσιακού Πλατού Αλλαντικών και Τυριών σε Σπιτική Φοκάτσια

Αν αναζητάτε την ιδανική συνταγή για να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας σε μια βραδιά γεμάτη γεύσεις, το πλατό αλλαντικών και τυριών σε σπιτική φοκάτσια είναι η τέλεια επιλογή. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα με μοντέρνες πινελιές, προσφέροντας μια εξαιρετική εμπειρία γεύσης που θα συναρπάσει τους καλεσμένους σας.

Συστατικά για τη Ζύμη Φοκάτσια

Για να φτιάξετε τη ζύμη της φοκάτσιας, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:

  • 400 γρ. νερό
  • 8 γρ. ξηρή μαγιά
  • 10 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 20 γρ. ελαιόλαδο, + έξτρα για το μπολ
  • 500 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
  • 10 γρ. αλάτι

Συστατικά για τη Σύνθεση του Πλατού

Για την ολοκλήρωση του πλατού, συγκεντρώστε τα παρακάτω συστατικά:

  • 100-110 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα ανθό αλατιού
  • 2-3 κλ. δεντρολίβανο
  • 50 γρ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ. πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 50 γρ. καρύδια
  • 50 γρ. φιστίκια (peanuts)
  • 100 γρ. κασέρι, κομμάτι
  • 100 γρ. τσένταρ, κομμάτι
  • 5 μοτσαρελάκια
  • 6 φέτες σαλάμι αέρος
  • 3 φέτες προσούτο
  • 150 γρ. chutney μήλου

Αυτή η ποικιλία αλλαντικών και τυριών σε σπιτική φοκάτσια είναι ιδιαίτερα εύκολη στην προετοιμασία και υπόσχεται να δώσει μια γευστική ανατροπή στη βραδιά σας. Μπορείτε να πειραματιστείτε με τα υλικά που προτιμάτε, προσθέτοντας ακόμη περισσότερες γεύσεις και υφές.

Βήματα Παρασκευής

Η διαδικασία για την παρασκευή αυτού του πιάτου είναι απλή και διασκεδαστική. Φτιάξτε τη ζύμη της φοκάτσιας, αφήστε την να φουσκώσει, και στη συνέχεια ανακατέψτε τα διάφορα αλλαντικά και τυριά πάνω από τη ζύμη. Εξασφαλίστε ότι όλα τα συστατικά είναι φρέσκα και σε καλή ποιότητα, για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε τη συνταγή βήμα-βήμα για να δημιουργήσετε ένα σύνολο γεύσεων που θα μείνει αξέχαστο. Κάντε αυτή την εμπειρία ακόμα πιο ιδιαίτερη, συνοδεύοντας το πιάτο σας με ένα καλό κρασί ή μια ευχάριστη μπύρα, και απολαύστε τη βραδιά παρέα με τους φίλους σας.


Current track

Title

Artist