Δημιουργία Τραχανότου με Ντομάτα και Απάκι από τον Άκη Πετρετζίκη
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 30/04/2025
Πεντανόστιμο Τραχανότο με Ντομάτα και Απάκι
Δώστε νέες γεύσεις στη διατροφή σας με το τραχανότο που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την κλασική ελληνική γειτονιά με την αυθεντική γεύση του απάκι και της φρέσκιας ντομάτας, προσφέροντας ένα πιάτο ιδανικό για οποιαδήποτε περίσταση. Είτε πρόκειται για ένα επίσημο τραπέζι, είτε για μια καθημερινή οικογενειακή συγκέντρωση, το τραχανότο αυτό θα εντυπωσιάσει σίγουρα τους καλεσμένους σας.
Υλικά που θα χρειαστείτε
Ακολουθήστε τη λίστα των απαραίτητων υλικών για να ετοιμάσετε αυτό το γευστικό πιάτο:
- 300 γρ. τραχανά γλυκό
- 200 γρ. απάκι
- 2 ντομάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.σ. φρέσκο θυμάρι
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 100 γρ. λευκό κρασί
- 700 γρ. βραστό νερό
- 70 γρ. βούτυρο
- 70 γρ. τριμμένη γραβιέρα
- ½ κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη
- 10 γρ. σχοινόπρασο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Συνοδευτικά Υλικά για το Σερβίρισμα
Για να ολοκληρώσετε την εμπειρία του πιάτου σας, μπορείτε να προσθέσετε τα παρακάτω:
- Γραβιέρα, σε flakes
- Σχοινόπρασο
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
Εκτέλεση της Συνταγής
Εκτός από τα υλικά, η εκτέλεση της συνταγής απαιτεί προσοχή και μεράκι. Θα χρειαστείτε χρόνο και φροντίδα για να πετύχετε το τέλειο τραχανότο που θα αγαπήσουν οι καλεσμένοι σας. Ακολουθήστε τις αναλυτικές οδηγίες που μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Άκη Πετρετζίκη.
Μην χάσετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε αυτό το εξαιρετικό πιάτο και να ενσωματώσετε τον τραχανά στη διατροφή σας. Είτε το απολαμβάνετε μόνοι σας, είτε το μοιράζεστε με φίλους και οικογένεια, το τραχανότο αυτό θα σας αφήσει μια γευστική εμπειρία που θα θέλετε να επαναλάβετε ξανά και ξανά.