Ελληνική Ομελέτα με Λουκάνικο και Φέτα από τον Άκη Πετρετζίκη
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 08/04/2025
Ελληνικά Scrambled Eggs με Λουκάνικο
Αυτά τα λαχταριστά και εύκολα στην παρασκευή scrambled eggs είναι το τέλειο πιάτο για πρωινό ή brunch. Ο συνδυασμός των φρέσκων υλικών και η πλούσια γεύση του λουκάνικου θα ενθουσιάσουν εσάς και τους καλεσμένους σας. Ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή και απολαύστε ένα μοναδικό γευστικό ταξίδι.
Υλικά που θα χρειαστείτε
Για να ετοιμάσετε αυτή την υπέροχη συνταγή, θα χρειαστείτε τα παρακάτω υλικά:
- 150 γρ. χωριάτικο λουκάνικο
- 2 κλ. φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 κλ. φρέσκο θυμάρι
- 6 μεσαία αυγά
- Αλάτι κατά προτίμηση
- Πιπέρι κατά προτίμηση
- 130 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 100 γρ. φέτα
- Για το σερβίρισμα:
- 4 πίτες για σουβλάκι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
- Πιπέρι κατά προτίμηση
Οδηγίες παρασκευής
Η διαδικασία παρασκευής αυτής της συνταγής είναι απλή και γρήγορη. Πρώτα, κόψτε το λουκάνικο σε μικρά κομμάτια και σοτάρετε σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε το δεντρολίβανο και το θυμάρι και αφήστε τα να αναμειχθούν για λίγα λεπτά. Σε ένα μπολ, χτυπήστε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος, αλατοπιπερώστε και προσθέστε τη φέτα. Ρίξτε το μείγμα αυτό στο τηγάνι και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πάρουν την επιθυμητή υφή.
Απομακρύνετε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρετε τα scrambled eggs στις ψημένες πίτες, γαρνίροντας με φρέσκια ρίγανη και επιπλέον πιπέρι αν το επιθυμείτε. Απολαύστε την πλούσια γεύση και τη μοναδική αίσθηση του σπιτικού πρωινού!
Είναι ιδανικό για οικογενειακές συγκεντρώσεις ή για ένα χουχουλιάρικο Σαββατοκύριακο στο σπίτι με φίλους. Δοκιμάστε το και εντυπωσιάστε τους πάντες!