Current track

Title

Artist

Η Ανωτάτη Κλασική Μαγειρίτσα από τον Άκη Πετρετζίκη για την Βραδιά της Ανάστασης

Written by on 19/04/2025

Κοινοποίηση

Η Απόλυτη Συνταγή για Μαγειρίτσα το Μεγάλο Σάββατο

Ανακαλύψτε την τέχνη της μαγειρίτσας, της παραδοσιακής ελληνικής συνταγής που απογειώνει τη γιορτή της Ανάστασης! Αυτή η γευστική σούπα συνδυάζει αρώματα και γεύσεις που είναι αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής κουλτούρας, ενώ αποτελεί τον ιδανικό συνοδό για το βραδινό γεύμα σας στο γιορτινό τραπέζι.

Συστατικά για την απόλυτη μαγειρίτσα

Για να παρασκευάσετε τη μαγειρίτσα, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

  • 1 κιλό συκωταριά, αρνίσια
  • 2 φέτες λεμόνι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι κατά προτίμηση
  • 10-15 κόκκους πιπεριού
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 1 κύβο κότας
  • 1 ½ λίτρο νερό
  • 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 μαρούλι, κομμένο σε λωρίδες
  • ¼ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ρύζι γλασέ

Οδηγίες Εκτέλεσης

Αρχικά, ξεκινήστε με τον καθαρισμό και το πλύσιμο της συκωταριάς. Μόλις είναι έτοιμη, προσθέστε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να ζεσταθεί σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.

Ακολούθως, ενσωματώστε τη συκωταριά στην κατσαρόλα μαζί με τα φύλλα δάφνης και τους κόκκους πιπεριού. Σοτάρετε για μερικά λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέστε το λευκό κρασί και αφήστε το να εξατμιστεί. Στη συνέχεια, ρίξτε το νερό, τον κύβο κότας, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μαρούλι και το δεντρολίβανο.

Αφήστε την κατσαρόλα να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά. Μόλις μαγειρευτεί η συκωταριά, προσθέστε το ρύζι και αφήστε να βράσει για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και να διορθώσετε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι αν χρειαστεί.

Ετοιμάστε τον Τραπέζι σας με Αγάπη

Η μαγειρίτσα είναι έτοιμη να σερβιριστεί! Συνοδέψτε την με φέτες λεμονιού και μια πρέζα άνηθο για φρεσκάδα. Αυτή η συνταγή όχι μόνο αποτυπώνει την παράδοση, αλλά δημιουργεί και μια ζεστή ατμόσφαιρα γύρω από το τραπέζι σας, ιδανική για τις εορταστικές στιγμές της Ανάστασης.

Είναι μια σούπα που ενώνει τις οικογένειες και θυμίζει τις όμορφες στιγμές του παρελθόντος, γεμίζοντας τα σπίτια με αρώματα και γεύσεις της ελληνικής παράδοσης. Καλή σας όρεξη και Χρόνια Πολλά!


Current track

Title

Artist