Η μαγική συνταγή για τσουρέκια της Υβόννης Μπόσνιακ που έγινε viral
Written by Oμάδα Σύνταξης Κ on 17/04/2025
Η Εξαιρετική Συνταγή για Τσουρέκια της Υβόννης Μπόσνιακ
Η Υβόννη Μπόσνιακ, γνωστή για την αριστοκρατική της προσέγγιση στη μόδα, αποδεικνύει ότι η αφοσίωσή της δεν περιορίζεται μόνο στο σχεδιασμό ρούχων, αλλά επεκτείνεται και στην κουζίνα. Αυτή την περίοδο, η ταλαντούχα σχεδιάστρια ετοιμάζει λαχταριστά τσουρέκια, τα οποία έχουν γίνει viral και αγαπημένα κατά την περίοδο του Πάσχα.
Αν θέλετε να προσθέσετε μια γευστική πινελιά στο πασχαλινό σας τραπέζι, τα τσουρέκια της Υβόννης είναι η ιδανική επιλογή. Συνδυάζοντας τη γεύση και την παράδοση, μπορείτε να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με αυτή τη μοναδική συνταγή.
Υλικά για τα Τσουρέκια
Ακολουθούν τα υλικά που θα χρειαστείτε για να φτιάξετε τα υπέροχα τσουρέκια της Υβόννης Μπόσνιακ:
Για το Μίγμα 1:
– 120 ml χλιαρό γάλα
– 45 γρ. νωπή μαγιά
– 1 κουταλάκι ζάχαρη
– 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το Μίγμα 2:
– 800 γρ. αλεύρι για τσουρέκι
– 240 γρ. ζάχαρη
– 1 κουταλιά μαχλέπι
– 1/2 κουταλάκι αλάτι
– 1/2 κουταλάκι μαστίχα
Επιπλέον Υλικά:
– 175 ml χλιαρό γάλα
– 2 μεγάλα αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
– Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
– 2 κουταλάκια άρωμα βανίλια
– 60 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
– 2 κουταλιές νερό
– Φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα
Διαδικασία Εκτέλεσης
Για να ξεκινήσετε τη διαδικασία εκτέλεσης της συνταγής, θα πρέπει να ενεργοποιήσετε τη μαγιά. Σπάστε τη νωπή μαγιά σε ένα μπολ του μίξερ και προσθέστε τη ζάχαρη, το αλεύρι και το χλιαρό γάλα. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μίγμα να ξεκουραστεί για περίπου 7 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, τοποθετήστε όλα τα στερεά υλικά: το αλεύρι για τσουρέκι, τη ζάχαρη, το μαχλέπι, το αλάτι και τη μαστίχα (την οποία έχετε σπάσει σε γουδί μαζί με λίγη ζάχαρη). Ανακατέψτε και προσθέστε το μίγμα με τη μαγιά.
Στη συνέχεια, προσθέστε τα αυγά, το χλιαρό γάλα, τη βανίλια και το ξύσμα από πορτοκάλι. Χτυπήστε το μίγμα στο μίξερ για περίπου 8-10 λεπτά. Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε να χτυπάτε για άλλα 2 λεπτά.
Αφού η ζύμη έχει αναμειχθεί καλά, αδειάστε την σε ένα λαδωμένο μπολ και καλύψτε την με μεμβράνη. Αφήστε την να φουσκώσει σε ένα ζεστό μέρος για περίπου 2 ώρες.
Μόλις φουσκώσει η ζύμη, μεταφέρετέ την σε έναν πάγκο χωρίς να προσθέσετε αλεύρι και κόψτε την σε έξι ίσα κομμάτια. Σχηματίστε καθένα από αυτά σε μπαστούνι και πλέξτε τρία από αυτά για να φτιάξετε μία πλεξούδα. Επαναλάβετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια για να δημιουργήσετε δύο τσουρέκια.
Απλώστε αντικολλητικό χαρτί σε δυο ταψιά και τοποθετήστε τα τσουρέκια εκεί. Σκεπάστε τα με μια πετσέτα και αφήστε τα να φουσκώσουν για ακόμα 1 ώρα. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα.
Αλείψτε τα τσουρέκια με το μίγμα από χτυπημένα αυγά και λίγο νερό, και προσθέστε φιλέ αμυγδάλου από πάνω. Ψήστε τα στον φούρνο για περίπου 40 λεπτά, αλλάξτε τη θέση των ταψιών στα μισά του χρόνου. Αφήστε τα να κρυώσουν στο ταψί πριν τα σερβίρετε.
Καλή Επιτυχία!
Δείτε καρέ καρέ τη διαδικασία της συνταγής της Υβόννης Μπόσνιακ σε το σχετικό βίντεο και απολαύστε τα υπέροχα τσουρέκια σας! Καλή επιτυχία και καλό Πάσχα!