Current track

Title

Artist

Συνέντευξη του προέδρου της ΕΡΤ Κ. Ζούλα στην ομογενειακή εφημερίδα “Νέος Κόσμος”

Written by on 01/02/2024

Κοινοποίηση

Στην ομογενειακή εφημερίδα της Μελβούρνης “Νέος Κόσμος” παραχώρησε συνέντευξη ο πρόεδρος της ΕΡΤ κ. Κωνσταντίνος Ζούλας, για το Ertflix International και τη σημασία του για την Ομογένεια.

“Το «ERTFLIX», η αγαπημένη ψηφιακή πλατφόρμα μετάδοσης ενημερωτικών και ψυχαγωγικών προγραμμάτων που κέρδισε τους Έλληνες αμέσως, καθώς τους έδινε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν νέες και παλαιότερες ελληνικές σειρές χωρίς χρέωση, τώρα γίνεται διεθνής. Αυτό αλλάζει τα δεδομένα καθώς πλέον οι χρήστες της πλατφόρμας και στο εξωτερικό  έχουν πρόσβαση σε  ελληνικά προγράμματα, ταινίες, ντοκιμαντέρ, σειρές μυθοπλασίας, ενημερωτικές εκπομπές, παιδικά προγράμματα , αθλητικές μεταδόσεις, εκπομπές του ιστορικού αρχείου της ΕΡΤ καθώς και 24ωρη live ενημέρωση από το ERTnews” τόνισε ο κ. Ζούλας

Ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης του προέδρου της ΕΡΤ κ. Κώστα Ζούλα στον «Νέο Κόσμο» έχει ως εξής:

Ποιος ήταν ο κύριος λόγος που οδήγησε στην απόφασή σας η ψηφιακή πλατφόρμα ERTFLIX να γίνει διεθνής;

Κ. ΖΟΥΛΑΣ: Πριν σας μιλήσω για τη διεθνή εκδοχή της ψηφιακής πλατφόρμας της ΕΡΤ, θα ήθελα να σας συστήσω το ERTFLIX. Δημιουργήθηκε πριν από σχεδόν τέσσερα χρόνια και ήδη έχει διαγράψει μια πολύ επιτυχημένη πορεία με το κοινό να το αγκαλιάζει από την πρώτη στιγμή. Σας θυμίζω ότι η Ελλάδα, όπως και οι περισσότερες χώρες, βρίσκονταν την Άνοιξη του 2020 σε lock down λόγω covid και υπήρχε έτσι μεγάλη ανάγκη για τους πολίτες να βρουν διεξόδους που θα έκαναν λιγότερο δυσάρεστη την υποχρεωτική παραμονή τους στο σπίτι. Το ERTFLIX ήταν, για πάρα πολλούς, μια νέα εναλλακτική πρόταση για θέαση on demand των προγραμμάτων της ΕΡΤ, αλλά και ταινιών και σειρών.

Η απόφασή μας να περάσει το ERTFLIX τα σύνορα της χώρας, ήταν λίγο πολύ αυτονόητη, καθώς η σχέση της ΕΡΤ με την Ομογένεια είναι ισχυρή και σταθερή εδώ και πολλές δεκαετίες μέσω της ERT WORLD, αλλά και της Φωνής της Ελλάδας, του παγκόσμιου ραδιοφώνου της ΕΡΤ. Με το ERTFLIX, η ΕΡΤ έρχεται να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο αυτή τη σχέση προσφέροντας πλέον τα προγράμματά της on demand στους Έλληνες του εξωτερικού, για να μπορούν να τα βλέπουν και να τα ακούν όποτε εκείνοι επιθυμούν.

Η ανακοίνωση έγινε σχετικά πρόσφατα. Έχει υπάρξει ανταπόκριση από τους ομογενείς μέχρι στιγμής; Και αν ναι, ποια ήταν αυτή;

Κ. ΖΟΥΛΑΣ: Τα πρώτα σχόλια είναι ενθουσιώδη. Και είναι εντυπωσιακό ότι ενώ το ERTflix International έχει ξεκινήσει εδώ και λίγους μήνες, χιλιάδες συμπατριώτες μας έσπευσαν ήδη να εγγραφούν στην πλατφόρμα ακόμη και από χώρες που δεν υπήρχε έως τώρα διανομή του προγράμματος της ΕΡΤ, π.χ. στις χώρες της Λατινικής Αμερικής, καθώς η διεθνής εκδοχή του ERTFLIX ξεπερνά και το πρόβλημα της διαφοράς ώρας που αντιμετωπίζαμε με το συμβατικό τρόπο εκπομπής στις διαφορετικές ηπείρους. Τώρα όλοι οι Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό μπορούν να παρακολουθούν τα προγράμματα της ΕΡΤ είτε live, είτε on demand.

Για να κατανοήσουν καλύτερα οι Έλληνες της Αυστραλίας, θέλουμε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς είναι η πλατφόρμα ERTFLIX και τι προσφέρει;

Κ. ΖΟΥΛΑΣ: Για να το πω όσο πιο απλά μπορώ το ERTFLIX είναι το Netflix της ΕΡΤ και η διεθνής εκδοχή του απευθύνεται στους Έλληνες του εξωτερικού στους οποίους παρέχει τη δυνατότητα θέασης live και on demand όλων των προγραμμάτων της ΕΡΤ οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ολόκληρο το 24ωρο. Το περιεχόμενο της πλατφόρμας μας αυξάνεται και ανανεώνεται διαρκώς, με μόνη εξαίρεση το μισθωμένο ξένο πρόγραμμα (ξένες σειρές και ταινίες) καθώς δεν έχουμε τα δικαιώματα να το εκπέμπουμε και εκτός Ελλάδος. Το κοινό ωστόσο μπορεί να παρακολουθήσει ήδη όλα τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές μας εκπομπές από το νέο 24ωρο ενημερωτικό κανάλι της ΕΡΤ, το ΕΡΤNEWS. Επίσης, όλες τις νέες και παλαιότερες αγαπημένες σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ, ντοκιμαντέρ, ελληνικές και ξένες ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους, όπως βέβαια και δεκάδες προγράμματα από το μοναδικό αρχείο της ΕΡΤ, καθώς και τις αθλητικές μας μεταδόσεις. Θέλω επίσης να τονίσω ότι δεκάδες προγράμματα της ΕΡΤ, διαθέτουν ελληνικούς και με αγγλικούς υπότιτλους, ώστε να μπορούν να τα παρακολουθούν και οι Έλληνες που δεν γνωρίζουν πολύ καλά τη γλώσσα μας. Το ERTFLIX επιπλέον προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους να παρακολουθούν τα αγαπημένα τους προγράμματα όχι μόνο μέσω της τηλεόρασης, αλλά και από όποια άλλη συσκευή επιθυμούν, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και τάμπλετ.

Πώς μπορούμε να έχουμε πρόσβαση στο ERTFLIX;

Κ. ΖΟΥΛΑΣ: Στο ERTFLIX μπορεί κανείς να συνδεθεί με 11 διαφορετικούς τρόπους, αναλόγως τη συσκευή που έχει (κινητό, τάμπλετ, υπολογιστή, app στις τηλεοράσεις κ.λπ.). Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Οι χρήστες εκτός Ελλάδας μπορούν πχ να επισκεφθούν την ιστοσελίδα μας www.ertflix.com ή να κατεβάσουν την εφαρμογή ERTFLIX, π.χ. από το App Store το Play Store της Google από τις LG τις Samsung και τις Αndroid τηλεοράσεις ή και τα κινητά τους τηλέφωνα ακολουθώντας τις οδηγίες εγγραφής και δημιουργώντας τον λογαριασμό τους πολύ εύκολα συμπληρώνοντας απλά το email τους. Με την εγγραφή τους εξασφαλίζουν επιπλέον επιλογές, όπως είναι η δυνατότητα «προσθήκης στα αγαπημένα» και η «συνέχεια παρακολούθησης». Σημειώνω επιπλέον ότι το ERTFLIX βρίσκεται ήδη στην πλατφόρμα ROKU, ενώ πολύ σύντομα θα ενταχθεί και στις πλατφόρμες της Apple και της Amazon.

Μέσα από το ERTFLIX θα μεταδίδονται τηλεοπτικά ή ραδιοφωνικά προγράμματα που ενδέχεται να ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τους ομογενείς;

Κ. ΖΟΥΛΑΣ: Εξυπακούεται! Η παραγωγή ειδικών προγραμμάτων μάλιστα για τον απόδημο Ελληνισμό είναι στρατηγικός μας στόχος. Ενδεικτικά αναφέρω εκπομπές που δημιουργήσαμε το τελευταίο διάστημα όπως «Στους δρόμους των Ελλήνων» με τη Μάγια Τσόκλη, τους «Έλληνες του Κόσμου» με τον Γιάννη Μούτσιο, αλλά και δεκάδες ραδιοφωνικές εκπομπές, ενώ στις προθέσεις μας είναι να αξιοποιήσουμε ακόμη περισσότερο το ισχυρό δίκτυο ανταποκριτών της ΕΡΤ στα κέντρα λήψης αποφάσεων σε ολόκληρο τον κόσμο, που ήδη ετοιμάζει ειδικά ένθετα για την Ομογένεια στο ΕΡTNEWS. Επίσης, ειδικά προγράμματα και αφιερώματα σε Έλληνες που ζουν εκτός της χώρας μας και διαπρέπουν σε όλους τους τομείς, θα μπορούν πλέον να τα βλέπουν οι ομογενείς μας και από τη διεθνή εκδοχή του ERTFLIX. Επόμενος στόχος μας είναι η πλατφόρμα να εμπλουτιστεί και με ομογενειακό περιεχόμενο, που θα παρέχει τη δυνατότητα σε Έλληνες του εξωτερικού να προβάλλουν τα δικά τους έργα στην Ελλάδα. Και με την ευκαιρία θα ήθελα να σας πω ότι η ΕΡΤ συμμετέχει με μεγάλη χαρά στο πρόγραμμα για τη δημιουργία ενός ψηφιακού μουσείου με ιστορίες Ελλήνων μεταναστών της Αυστραλίας. Συνεργάζεται με την Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, καθώς η ΕΡΤ μέσω της Διεύθυνσης Απόδημου Ελληνισμού, έγινε συμπαραγωγός στη σειρά ντοκιμαντέρ «Our people, Their Stories», η οποία και θα ενταχθεί σύντομα στο πρόγραμμα του ERTFLIX.

Ως επικεφαλής του εθνικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα ποιο είναι το μήνυμα που θέλετε να στείλετε στην Ομογένεια της Αυστραλίας;

Κ. ΖΟΥΛΑΣ: «ERTFLIX: Bringing you closer to home» είναι το κεντρικό μήνυμα της διαφήμισής μας για το ERTFLIX International και αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος μας. Οι Έλληνες του εξωτερικού να γνωρίζουν πλέον ότι μέσω της ΕΡΤ η Ελλάδα έρχεται ακόμη πιο κοντά τους, κάθε ώρα της ημέρας με το πάτημα ενός μόνο κουμπιού. Και επειδή, έχοντας ζήσει κι εγώ στο εξωτερικό, θυμάμαι πάντα να αναζητώ όχι μόνο νέα από την πατρίδα, αλλά και να παρακολουθώ γενικά τι γίνεται στην Ελλάδα, ελπίζω όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού να αγκαλιάσουν αυτήν μας την προσπάθεια. Μπορεί ίσως να ακούγεται υπερβολικό αλλά το ERTFLIX θέλουμε να γίνει το σήμα κατατεθέν της σύγχρονης Ελλάδας που μας αξίζει και μας κάνει υπερήφανους σε όλο τον κόσμο.

Πηγή: www.ertnews.gr


Current track

Title

Artist