Απίστευτο: Εστιατόριο χρεώνει 120 δολάρια για να προσθέσει ανανά στην πίτσα
Written by diktio diktio on 15/01/2025
Υπάρχουν λίγες στιγμές τόσο αμφιλεγόμενες στην ιστορία των τροφίμων όσο η απόφαση ενός Καναδού σεφ στη δεκαετία του 1960 να βάλει κονσέρβες ανανά πάνω από μια πίτσα ζαμπόν.
Όταν ο Σαμ Πανόπουλος και ο αδερφός του δημιούργησαν αυτό που ονόμασαν χαβανέζικη πίτσα, ήταν μια παραβίαση του ιταλικού γαστρονομικού πρωτοκόλλου που θα αντηχούσε μέσα στους αιώνες.
Περίπου έξι δεκαετίες αργότερα, το ερώτημα αν ο ανανάς ανήκει στην πίτσα είναι ένα θέμα που διχάζει έθνη, κοινότητες, ακόμη και οικογένειες.
Τώρα μια πιτσαρία στο Norwich της Αγγλίας, έχει βάλει τον ανανά στο online μενού παράδοσης – αλλά με το πριγκιπικό ποσό των περίπου 122 δολαρίων.
Παραδόξως, αυτή δεν είναι η υψηλότερη τιμή που χρεώνεται για τον ανανά τον περασμένο χρόνο – μια παραλλαγή 395,99 δολαρίων σε κόκκινη απόχρωση έπληξε την αγορά της Καλιφόρνιας τον περασμένο Μάιο – αλλά είναι σημαντικά υψηλότερη από το δολάριο που θα κόστιζε συνήθως ένα κουτί κονσερβοποιημένου ανανά σε ένα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου.
«Ναι, για 100 λίρες μπορείς να το έχεις. Παραγγείλετε και τη σαμπάνια! Go on you Monster!», χλευάζει η νέα λίστα μενού για τη Χαβάη στον λογαριασμό της Lupa Pizza στην εφαρμογή παράδοσης φαγητού Deliveroo στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Βρίσκεται δίπλα σε μη αμφιλεγόμενα κλασικά όπως Napoli, Meatball και Pepperoni, όλα λιανικής πώλησης για $ 17 ή λιγότερο.